Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Odvjetnik Tomislav Ramljak nije kriv za štetu u poduzeću AD PLASTIC

Autor: Suzana Bandić

03.12.2012. 23:00
Odvjetnik Tomislav Ramljak nije kriv za štetu u poduzeću AD PLASTIC

Foto: Marin GOSPIĆ



– U konkretnom slučaju to bi značilo da je okrivljenik namjerno propustio obaviti neku radnju pristajući na to da klijentu nanese štetu. Ovakva namjera, pa makar i neizravna na strani okrivljenika, nije dokazana – rekla je u obrazloženju presude sutkinja Iva Lovrin


Zadarski odvjetnik Tomislav Ramljak koji se na Općinskom sudu našao u ulozi okrivljenika nakon što ga je bivši klijent tužio zbog nesavjesnog obavljanja odvjetničke djelatnosti, oslobođen je krivnje.
– Navedeno kazneno djelo može se počiniti samo s namjerom, izravnom ili neizravnom. U konkretnom slučaju to bi značilo da je okrivljenik namjerno propustio obaviti neku radnju pristajući na to da klijentu nanese štetu. Ovakva namjera, pa makar i neizravna na strani okrivljenika, nije dokazana – rekla je u obrazloženju presude Iva Lovrin, sutkinja Općinskog suda u Zadru pred kojom se vodio kazneni postupak.
Ramljaka je, podsjetimo, za parnični spor pred Trgovačkim sudom u Zadru protiv poduzeća Probis d.o.o. iz Stankovaca, a od kojeg su potraživali 113 tisuća kuna, angažiralo poduzeće AD PLASTIC d.d. iz Solina, inače sljednik tvrtke METIND d.o.o iz Muća.
Optužnim aktom kao privatni tužitelj Ramljaku je pravna služba AD PLASTIC-a na teret stavljala da je u dva navrata – 19. siječnja i 19. travnja 2007. godine, propustio ročišta na sudu pa da je upravo zbog toga Trgovački sud odbacio parnicu smatravši kako je tužitelj odustao. Za novu tužbu tužitelj smatra kako je bilo već kasno jer je slučaj otišao u zastaru i upravo zbog toga Ramljaka smatraju odgovornim.