Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Perica: Hoćemo li ostati u ligi ovisi samo o nama

Autor: Šime Ćurko

03.12.2012. 23:00
Perica: Hoćemo li ostati u ligi ovisi samo o nama

Foto: Marin GOSPIĆ



Budemo li igrali dobro kao što je to bio slučaj na posljednjim utakmicama, ne trebamo se bojati za našu sudbinu. U suprotnom, možemo se pomiriti s ispadanjem iz lige – kaže Perica


Štošta je Ferdo Milin promijenio kada je nakon 9. kola, u kojem je Zadar na Stanovima izgubio od Intera 5:1, na klupi zamijenio Dalibora Zebića. Milinov Zadar dobio je sasvim druge konture od onih koje je momčad imala za Zebićevog mandata. Stipe Perica do Milinova dolaska bio je prvi strijelac Prve HNL juniora, bio je i na pripremama Zadra prošlo ljeto, ali na njega se tada još nije računalo. Milin je, međutim, odmah povukao Pericu iz juniora u prvu momčad za koju je debitirao u Kupu protiv Konavljanina. Nogometna je javnost Pericu itekako upoznala nakon što je zabio dva gola Dinamu na Maksimiru u osmini finala Kupa.
– Takve utakmice se ne igraju svaki dan. Gubite 2:0 i to protiv prvaka, pobjednika Kupa i kluba koji igra u Ligi prvaka i onda pobijedite 3:2. Naravno da je to utakmica koju ćemo svi koji smo je igrali pamtiti cijeli život – vratio se Perica malo unatrag. No, 17-godišnji napadač nakon Dinama brzo je shvatio da nitko ne živi na staroj slavi, osobito ne tako mladi igrač, pa je u i Prvoj HNL počeo zabijati. Prije deset dana dvaput je pogodio protiv Cibalije na Stanovima, a prošle subote postigao je gol za izjednačenje i konačnih 1:1 u Puli. Protiv Istre Milin je Pericu postavio kao jedinog napadača, a iza njega su povučenije igrali Antonio Mršić i Šime Gržan.
– Zadovoljan sam bodom iz Pule jer tamo malo tko osvaja bodove. Uspjeli smo se vratiti u utakmicu nakon što smo u prvoj minuti primili gol, a pomogao nam je i crveni karton Blagojevića. Istra se nakon tog isključenja dosta povukla, a mi smo počeli napadati. Nismo imali što izgubiti i takav pristup nam se isplatio.
Utakmica s Istrom bila je vrlo bitna za obje momčadi. Nakon pulskih 1:1 i istog rezultata u dvoboju Cibalije i Zagreba klubovi iz donjeg dijela ljestvica ostali su na istim pozicijama.
– Dobro smo se pripremili za Istru i hrabro smo ušli u utakmicu svjesni da nam je to utakmica u kojoj možemo puno toga dobiti. Išli smo na to da nam je i bod dovoljan i tako je i bilo na kraju. Imali smo šansi i za vodstvo da bi nas nakon toga Ježina spašavao u zadnjim sekundama. Zbog svega toga 1:1 je realan rezultat.
Stipin gol se našao pod povećalom i zbog mogućeg prekršaja na domaćem igraču.
– Čuo sam za te komentare, ali nema govora o prekršaju. Ivančić mi je odlično asistirao, ja sam zabio i to je to. Ako se već spominju neke situacije koje bi mogle biti sporne onda treba reći i to da me netko od Puljana gurnuo s obje ruke u šesnaestercu nakon što sam primio loptu kad je rezultat bio 1:0.
Premda bod iz Pule ima svoju vrijednost Zadar je i dalje daleko od luke spasa.
– Oko toga hoćemo li ostati u ligi ili ne nema mnogo filozofije. Budemo li igrali dobro kao što je to bio slučaj na posljednjim utakmicama, ne trebamo se bojati za našu sudbinu. U suprotnom, možemo se pomiriti s ispadanjem iz lige. Dakle, sve ovisi o nama jer i dalje sve imamo u svojima rukama.