Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Juričević: Radnici su me potkradali i uništili!

03.12.2013. 23:00
Juričević: Radnici su me potkradali i uništili!


Državno odvjetništvo je protiv Ivice Juričevića i njegove tvrtke podnijelo optužnicu 2010. godine tereteći ga da je u vremenu od 1. listopada 2003. pa do 1. ožujka 2007. godine dio plaća djelatnicima u zagrebačkoj poslovnici Marijan commerca isplaćivao na račun, a dio “na ruke” i tako utajio porez
Zbog utaje poreza čiji iznos premašuje 20 tisuća kuna jučer su na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru sjeli Ivica Juričević (48), bivši HDZ-ov načelnik Općine Posedarje i njegova supruga Jelena (32) kao pravna osoba koja zastupa njihovo poduzeće Marijan Commerce d.o.o. kao drugooptuženog u ovom slučaju.
Državno odvjetništvo je protiv Juričevića i njegove tvrtke podnijelo optužnicu 2010. godine tereteći ga da je u vremenu od 1. listopada 2003. pa do 1. ožujka 2007. godine dio plaća djelatnicima u zagrebačkoj poslovnici Marijan commerca isplaćivao na račun, a dio “na ruke”. Kako se u međuvremenu mijenjao zakon, zastupnica tužiteljstva je jučer izmjenila činjenični opis kaznenog djela iz kojeg se izbacio dio koji se odnosi na izbjegavanje plaćanja doprinosa za zaposlenike, a blaža je i kaznena sankcija pa sada Juričeviću prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora. Na jučerašnjem ročištu bračni par Juričević izjasnili su se kako se ne osjećaju krivima.
– Ja sam poduzeće osnovao 1990. godine za poslove ugostiteljstva i trgovine. Ubrzo smo se orjentirali na uvoz igračaka. Posao se dobro razvijao i onda je zbg naglog otvaranja brojnih velikih trgovačkih cenatara ukazala potreba da komercijalu i skladište imamo i u Zagrebu pa smo otvorili poslovnicu i tamo. Zaposlio sam Žarka Jagarinca za šefa poslovnice jer sam ga poznavao od ranije budući da je on radio u jednoj tvrtci s kojom sam poslovao, a on je dalje obavljao razgovore i zapošljavao druge – ispričao je Juričević navodeći kako je kasnije poslovođa bio Milenko Selak, no da je on u međuvremenu preminuo, odnosno prije nego je on shvatio da su ga zaposlenici potkradali.  Juričević je naveo i kako su mu zaspolenici u zagrebačkoj poslovnici napravili još štete koju broji u milijunima i to na način što su mu uništili vozila te jako puno robe oštetili tako da je morao tu robu baciti.
Suđenje se nastavlja 10. sječnja kad će se saslušati troje zaposlenika Marijan Commerca Zadar.