Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Na biogradski Božićni sajam prijavljeno četrdesetak izlagača

03.12.2013. 23:00
Na biogradski Božićni sajam prijavljeno četrdesetak izlagača


Pozvani su svi biogradski obrtnici i ugostitelji da sudjeluju u manifestaciji i svoje proizvode ponude na blagdanskim štandovima, te na taj način doprinesu što svečanijem predbožićnom ozračju u gradu, kazala je Drina Bešenić iz Gradske uprave


Završne su pripreme za tradicionalni ulični Božićni sajam u Biogradu na Moru koji će se u tri naredne subote Došašća ili Adventa, 7., 14. i 21. prosinca, održati na Poluotoku, u samom srcu grada u Ulici kralja Tvrtka, ulici iznad Gradske uprave kod dalmatinskog puba Carpymore i Županije.
– Dosad je prijavljeno čak 40-ak izlagača iz grada, ali i Zadarske županije. Pozvani su svi biogradski obrtnici i ugostitelji da sudjeluju u manifestaciji i svoje proizvode ponude na blagdanskim štandovima, te na taj način doprinesu što svečanijem predbožićnom ozračju u gradu, kazala je Drina Bešenić iz Gradske uprave.
Usprkos mijenjanju lokacija biogradski Božićni sajam je dobar razlog za izlazak. U mjesecu darivanja osim prodaje može se i pojesti, popiti kuhano vino i dobro se zabaviti, uživati u čaroliji Došašća, ususret Božiću i novogodišnjim blagdanima.
– Na prigodnim štandovima moći će se kupiti gotovo sve, od ručno izrađenih ukrasa do raznih sitnica koje mogu uljepšati osjećaj dolaska Božića, navodi Bešenić.
štalice, jaslica, pastira i pastirskih polja predstaviti betlehemski ugođaj i okolnosti rođenja Isusa Krist
U sklopu projekta Škole u Africi na Božićnom sajmu zajednički će se sa ručno izrađenim božićnim predmetima i ukrasima predstaviti Srednja škola Biograd na Moru, Udruga za okupljanje i zaštitu djeteta voditeljice Mareta i biogradski Savjet mladih.
– U prostoru Srednje škole pod vodstvom Maje Eškinja Morožin, predsjednice Udruge za okupljanje i zaštitu djeteta Mareta i prof. Nike Troskot iz SŠ Biograd, održavaju se dobro posjećene radionice na kojim se izrađuju ukrasni božićni predmeti koje ćemo prodavati na Božićnom sajmu, govori Martina Stevanja, predsjednica gradskog Savjeta mladih.
Pritom naglašava kako će prihod biti namijenjen za djecu Etiopije, jedne od najsiromašnijih afričkih zemalja. Dosad su ostvareni značajni rezultati u području odgoja djece te educirani stručni djelatnici za rad s djecom predškolske dobi.