Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Treća liga pojačava Zadar

Autor: Andrija Dešpoja

04.01.2010. 23:00
Treća liga pojačava Zadar


U situaciji smo da nemamo druge nego pokušati izvući maksimum iz bazena koji nas okružuje i pronaći igrače koji bi nam mogli pomoći u jačanju momčadi – kaže Zebić
Zimska stanka za nogometaše Zadra je u svom završnom stadiju, jer ih već 11. siječnja očekuje prvo okupljanje na Stanovima odakle bi trebali započeti pripreme za proljetni dio prvenstva. Već se mogu dati neke naznake kakav sastav će okupiti trener Dalibor Zebić. Sigurno je da u ponedjeljak na Stanovima neće biti Sabita Alimanovića, Semirana Cele i Erdžana Bećirija, kojima se klub zahvalio na suradnji, ali će na tom prvom treningu ipak biti nekih novih lica.
– Zakazali smo 11. siječnja kao prvi dan okupljanja nakon odmora i tu bi trebali vidjeti i dogovoriti se o daljnjem planu priprema. Neće biti Alimanovića, Cele i Bećirija s kojima smo raskinuli suradnju dok će s nama pripreme proći petorica igrača koji su se iskazali u trećeligaškim županijskim klubovima. Iz Primorca će nam se priključiti naš igrač s posudbe Marko Rašo, dok će iz istog pravca doći i Marko Anić. Također će nam se pridružiti Igor Banović i Luka Batur iz Raštana, a iz Velebita smo pozvali Nikolu Žilića. U situaciji smo da nemamo druge nego pokušati izvući maksimum iz bazena koji nas okružuje i pronaći igrače koji bi nam mogli pomoći u jačanju momčadi. Svi ovi igrači nemaju osiguranu poziciju, nego će se kroz pripreme morati dokazati i izboriti za mjesto u sastavu – rekao je Zebić koji će najvjerojatnije momčad nakon početnog dijela u Zadru odvesti prema Istri, u Poreč gdje već sezonama bruse formu za elitni hrvatski rang.
– Ne znamo još točno gdje ćemo obaviti pripreme, ali pretpostavljam da ćemo to odraditi, već tradicionalno, u Poreču. Ipak, posljednju riječ će imati Uprava kluba koja ima uvid u financijski dio koji se direktno tiče mjesta odrađivanja tog važnog dijela priprema.
Najavili ste promjenu formacije s 3-5-2 na 4-4-2, što ste već pokušavali na početku sezone protiv Cibalije na Stanovima.
– Ta varijanta s 4-4-2 formacijom nam je neophodna prvenstveno za taktičku opciju više, što bi nam moglo biti od koristi u ovom proljetnom dijelu. Pokušat ćemo treninzima na tu temu što bolje igrače pripremiti na takvu novinu, ali ipak treba više očekivati od toga u sljedećoj sezoni kad bi se trebali više orijentirati na novi sustav – rekao je Zebić na kraju kratkog novogodišnjeg izvještaja sa Stanova.