Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bogat repertoar božićnih i duhovnih skladbi

04.01.2012. 23:00
Bogat repertoar božićnih i duhovnih skladbi


Brojni Zadrani su sinoć uživali u još jednom Božićnom koncertu održanom u crkvi Kraljice mira u Zadru na Stanovima. Bogat repertoar božićnih i duhovnih skladbi bio je popraćen meditacijama o istinskom smislu i sreći života. Smisao ovog raspjevanog susreta je uzdići dušu svome Stvoritelju i Spasitelju Isusu Kristu, pravom smislu života.
 Mješoviti župni zbor izveo je pod dirigentskim vodstvom Gorana Franova i uz pratnju na orguljama Tomislava Košte, koji zamjenjuje njihovu orguljašicu Lidiju Paleku Tabori, sljedeće skladbe: Heilige Nacht, U se vrime godišta prema napjevu iz Vrane, Transeamus, Čuj anđeli pjevaju i Čestit svijetu. Marija Jurišić otpjevala je Uspavanku malom Isusu.
 Mironosci i Apostoli Krvi Kristove izveli su pjesme: Brate moj, Molitvu moju poslušaj te Obećana Djevica. Zatim je Mješoviti župni zbor izveo skladbu Zdravo budi mladi kralju, a Goran Franov otpjevao je Panis angelicus. Uslijedile su pjesme On the birthday of the Lord i Preveliku radost navišćujem vama, dok je Marta Musap izvela pjesmu Ave Maria. Pod vodstvom Renata Perovića, KUD Kolajna predstavio se skladbama: Sretan ti Božić, Radujte se narodi i  Božiću moj.
– Rodio sam se malen da ti ne težiš vladanju nad drugima. Rodio sam se noću da povjeruješ kako mogu prosvijetliti svaku tvoju tamu. Rodio sam se u jednostavnosti da ti ne budeš kompliciran. Rodio sam se ponižen da ti možeš izbjeći svaku oholost. Rodio sam se u skrovitosti da ti možeš izbjegavati svako isticanje. Rodio sam se iz ljubavi da ti nikada ne počneš sumnjati u moju ljubav. Ovako se rodio onaj koji je htio da ga vole, a ne da ga se boje. Jasle su bile oštre, hladne, neugledne, ali su bile otvorene. Zato ne bojmo se svoga siromašnoga srca, već ga otvarajmo tako dragom gostu koji kuca, kuca i kuca, čulo se u meditacijama.