Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Otkriven mladić koji je potpalio automobile u Benkovcu

04.01.2012. 23:00
Otkriven mladić koji je potpalio automobile u Benkovcu


Nakon nešto više od mjesec dana policija je uspjela razriješiti slučaj paljevine na benkovačkom Trgu hrvatske mladeži u kojoj je 21. studenog u noćnim satima na parkiralištu izgorjelo sedam automobila.
Za podmetanje požara osumnjičen je 21-godišnjak s benkovačkog područja, a kako je utvrđeno istragom, on  je podmetnuo požar na automobilu Audi A6 zadarskih tablica u vlasništvu 31-godišnjeg benkovačkog ugostitelja Jakova Ledenka Jale,  nakon čega se vatra proširila na ostale automobile od kojih su četiri u potpunosti izgorjela, a tri nagorjela. Naime, nedugo nakon požara stručnjaci zagrebačkog Centra za krim vještačenja Ivan Vučetić pregledom mjesta događaja i automobila s kojeg se požar proširio na ostalih šest, utvrdili su da uzrok požara nije mogao biti tehnički kvar što je benkovačku policiju pokrenulo na posao.
– Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 21-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom priveden županijskom državnom odvjetniku u Zadru – izvijestili su iz PU zadarske  koja još uvijek utvrđuje motive zbog kojih je 21-godišnjak podmetnuo požar na automobilu vlasnika benkovačkog kafića Oskar, a nije isključeno niti da je u svom noćnom pohodu imao i pomagače.
Prema prvim informacijama iz zadarske policije 21-godišnjak je uhićen u Zagrebu gdje u posljednje vrijeme boravi, a kako doznajemo, mladić je plavcima poznat od ranije, uglavnom zbog nasilničkog ponašanja.