Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tri kralja sve bliže

04.01.2012. 23:00
Tri kralja sve bliže


Na humanitarni košarkaški turnir u basketu 3 na 3 koji će se u Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II. po kup sustavu igrati 6. siječnja na blagdan Sveta tri kralja s početkom u 12 sati, s kojega će sav prihod od kotizacije od 100 kuna po momčadi biti uplaćen u Fond “Gorušičino zrno” za pomoć učenicima gimnazije slabijeg imovnog stanja, do sada se prijavilo 17 sastava.
 Iako je organizatorima turnira osobito važno predstavljanje i potpora “Gorušičinom zrnu” te masovnost, nije im nevažna i kvaliteta turnira koji će se igrati po uobičajenim pravilima za basket, a momčadi mogu imati četiri prijavljena igrača. Na turniru će sudjelovati Mosa Fowiki, zadarski osvajač mnogih turnira, između ostaloga i glasovitog zagrebačkog “Noćnog hakla”, možda najjačeg hrvatskog streetball natjecanja, kojega su uzeli u konkurenciji 80 sastava. Mosa Fowiki ove godine planiraju i međunarodna natjecanja u svrhu skupljanja bodova jer bi od sljedeće olimpijade ovaj sport trebao biti probni na olimpijskim igrama. Od zvučnijih imena četvorku je prijavio i Zadarski list, a turnir neće biti isključivo zadarski, jer je prijavljena i momčad iz zagrebačkoga Kluba mladih Sineki. Nastupit će i profesori Klasične gimnazije Ivana Pavla II., dok nastojanja organizatora oko dovođenja barem jedne ženske ekipe do sada nisu dala ploda.
– Vjerujemo kako će svi oni koji vole basket doći na svoje te da će sportsko druženje biti jako ugodno. U sklopu turnira organizirat ćemo i natjecanje u tricama, a pokalom će biti nagrađen i najbolji igrač, dok će se prva tri sastava okititi medaljama. Zainteresirani se još mogu prijaviti i dobiti sve informacije na broj mobitela 091/323-4474. Očekujemo tridesetak sastava te će u slučaju tolikog broja momčadi turnir završiti oko 21 sat. Prijave će se primati i na dan susreta neposredno prije ždrijeba u 12 sati. U dvoranu će se ulaziti na sporedni ulaz gimnazije od 11.30 sati, a ako netko želi pomoći Fond “Gorušičino zrno” a neće sudjelovati na turniru može to učiniti uplatom na blagajni škole ili uplatnicom na žiro-račun Klasične gimnazije Ivana Pavla II. 2407000-1100039151, poziv na broj 02 0419320 – rekao nam je David Gunjević, organizator turnira.
Službeno piće turnira bit će voda Sveti Rok.