Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Želimir Terkeš izgubljen za proljeće

04.01.2012. 23:00
Želimir Terkeš izgubljen za proljeće


Terkešu je pukla Ahilova tetiva, a to znači najmanje pola godine bez nogometa – kaže Dalibor Zebić


Ivan Santini je na izlaznim vratima, a Želimir Terkeš zbog teške ozljede propustit će cijelu polusezonu. Vijest o Terkešovoj ozljedi došla je iz Hercegovine, gdje je nekadašnji prvi strijelac Prve HNL na odmoru.
– Dok je individualno trenirao Terkešu je pukla Ahilova tetiva, a to znači najmanje pola godine bez nogometa. Terkeša čeka operacija i dugotrajan oporavak – rekao je Dalibor Zebić, trener Zadra, koji se Terkešu u momčadi nadao još u završnici jesenske polusezone. Prethodno je Terkeš bio u Kini i kada se vratio na Stanove uslijedila je administrativna zapreka (čekalo se izlazno pismo iz kineskog saveza) zbog koje nije konkurirao za momčad u posljednja četiri kola prvog dijela sezone. Sada kada su papiri konačni riješeni dogodio je novi, mnogo ozbiljniji problem. Bez Terkeša, a vjerojatno i bez Santinija, Zadar se našao u velikim problemima s nedostatkom napadača budući da je na toj poziciji ostao još samo Josip Ivančić. Stoga je ponovno aktualiziran dolazak na posudbu Hrvoja Tokića, igrača Hajduka, koji je jesenas igrao u Drugoj ligi za Vinogradar (lani je u Drugoj ligi nastupao za MV Croatiju). Tokić se kao pojačanje Zadra spominjao i prošlog ljeta, ali iz Poljuda je na posudbu tada došao samo Matej Jonjić. Osim Tokića i Jonjića, koji bi i dalje trebao nositi plavi dres, iz Hajduka je izgledan i dolazak Tomislav Glumca, stopera, kojem su Stanovi itekako poznato okruženje.
– Očekujemo svu trojicu na početku priprema, ali iskustvo iz prethodnih sezona govori nam da nitko nije naš igrač dok se sve službeno i ne realizira – dodaje Zebić koji je potvrdio i da će Zadar sigurno napustiti Toni Pezo. Zadnji vezni, po potrebi i korektor, pokušava pronaći angažman u Njemačkoj, a pričuvna opcija Pezi je Albanija, u kojoj je igrao prije nego što je prvi put došao u Zadar.
Pripreme Zadrana za nastavak sezone počinju u ponedjeljak 9. siječnja.