Istraživanje i razvijanje plesnog vokabulara

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

U petak i subotu u Zadru plesačica i koreografkinja Marija Ščekić održava radionicu MOT (Movement of organic tissue). MOT je dio programa plesne edukacije Marije Šćekić pod nazivom Crollateral Movement, a odvija se u sklopu projekta URL - Urbani laboratorij u organizaciji i produkciji Plesne udruge In Flux iz Zadra te Umjetničke organizacije Histeria Nova.

- MOT je riječ koja predstavlja određenu urođenu tjelesnu gestu, radnju koju čovjek nesvjesno i spontano izvodi i koja ga na svojevrsni način karakterizira. Taj duboko skriveni, interiorni psihosomatski podražaj je ono čime se ova radionica bavi - istraživanjem, definiranjem i fraziranjem iskonskog pokreta tijela polaznika u svrhu daljnjeg razvoja originalnog tjelesnog izričaja i plesnog vokabulara, pojašnjava Ščekić.

Riječ MOT u ovom slučaju služi kao skraćenica za pojam prirodnog, organskog ljudskog pokreta - "movement of organic tissue". Cilj je radionice potaknuti polaznike na aktiviranje mehanizma samopercepcije, samospoznaje svoga tijela, primjene osnovnih principa biomehanike ljudskog tijela te razumijevanje sebi specifičnog „fluida" (propriocepcija) u svrhu daljnjeg razvoja kreativno-umjetničkog potencijala.

Radionica se održava u prostorijama suorganizatora Dulcis d.o.o. u Varaždinskoj 12. Pokrovitelj projekta su Grad Zadar, Zadarska županija i Ministarstvo kulture RH.

Rezervacije su moguće na broj telefona 092 /169-5494 (Lucija Mikas) ili e-porukom na info@histerianova.com. Broj mjesta je ograničen.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno