Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Istraživanje i razvijanje plesnog vokabulara

04.01.2017. 23:00
Istraživanje i razvijanje plesnog vokabulara


U petak i subotu u Zadru plesačica i koreografkinja Marija Ščekić održava radionicu MOT (Movement of organic tissue). MOT je dio programa plesne edukacije Marije Šćekić pod nazivom Crollateral Movement, a odvija se u sklopu projekta URL – Urbani laboratorij u organizaciji i produkciji Plesne udruge In Flux iz Zadra te Umjetničke organizacije Histeria Nova.
– MOT je riječ koja predstavlja određenu urođenu tjelesnu gestu, radnju koju čovjek nesvjesno i spontano izvodi i koja ga na svojevrsni način karakterizira. Taj duboko skriveni, interiorni psihosomatski podražaj je ono čime se ova radionica bavi – istraživanjem, definiranjem i fraziranjem iskonskog pokreta tijela polaznika u svrhu daljnjeg razvoja originalnog tjelesnog izričaja i plesnog vokabulara, pojašnjava Ščekić.
Riječ MOT u ovom slučaju služi kao skraćenica za pojam prirodnog, organskog ljudskog pokreta – “movement of organic tissue”. Cilj je radionice potaknuti polaznike na aktiviranje mehanizma samopercepcije, samospoznaje svoga tijela, primjene osnovnih principa biomehanike ljudskog tijela te razumijevanje sebi specifičnog „fluida” (propriocepcija) u svrhu daljnjeg razvoja kreativno-umjetničkog potencijala.
Radionica se održava u prostorijama suorganizatora Dulcis d.o.o. u Varaždinskoj 12. Pokrovitelj projekta su Grad Zadar, Zadarska županija i Ministarstvo kulture RH.
Rezervacije su moguće na broj telefona 092 /169-5494 (Lucija Mikas) ili e-porukom na [email protected]. Broj mjesta je ograničen.