Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Ava Karabatić uzvratila profesoru protutužbom

Autor: Suzana Bandić

04.02.2010. 23:00
Ava Karabatić uzvratila profesoru protutužbom

Foto: Sebastian GOVORČIN



Ava Karabatić (22), splitska manekenka i studentica talijanistike u Zadru, podnijela je privatnu tužbu protiv sveučilišnog profesora Živka Nižića (66) zbog psihičkog i seksualnog zlostavljanja, mobinga i klevete. Ava je tužbu podnijela u rodnom Splitu, a kako nam je kazala, angažirala je poznatu splitsku odvjetnicu Doris Košta.
Inače, Ava bi zajedno s majkom Sanjom (40) i zaručnikom Špirom Miličićem (25) uskoro trebala sjesti na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru. Naime, protiv njih troje zadarsko je Općinsko državno odvjetništvo još u studenom prošle godine podiglo optužnicu zbog ucjene profesora Nižića. Dokaže li im se krivnja, prijeti im zatvorska kazna u trajanju od tri, odnosno deset godina zatvora.
Podsjetimo, potkraj rujna prošle godine njih je policiji prijavio profesor Nižić zbog iznude te ih je namamio u policijsku klopku na zadarskom Autobusnom kolodvoru. Profesora su ucjenjivali da će objaviti lascivne poruke koje je razmjenjivao s Avom tražeći od njega devet tisuća eura, no on im je olakšao optužnicu kazavši u istrazi kako je dvije tisuće samoinicijativno poklonio mladom paru.