Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Gobac mu namjestio da na lutriji KK Zadar dobije auto?

04.02.2011. 23:00
Gobac mu namjestio da na  lutriji KK Zadar dobije auto?


Navodno je to bio dodatak njegovom ugovoru, kojeg je sredio Zoran Gobac. Štoviše, na sličan način namirivali su se i drugi rukometaši Zagreba, kroz „sretan” dobitak sličnih robno-novčanih lutrija, vrlo popularnih u to doba


U medijskoj izmjeni vatre s prvim čovjekom hrvatskog rukometa Zoranom Gopcem, bivši trener Zagreba Nenad Kljajić se dotaknuo i Košarkaškog kluba Zadar. Kljajić je izjavio kako je još 1989. na lutriji KK Zadar dobio glavni zgoditak, auto renault GT turbo. Navodno je to bio dodatak njegovom ugovoru, kojeg je sredio Zoran Gobac. Štoviše, na sličan način namirivali su se i drugi rukometaši Zagreba, kroz „sretan” dobitak sličnih robno-novčanih lutrija, vrlo popularnih u to doba. Nekad proslavljeni hrvatski olimpijac Nenad Kljajić kaže da je na taj način podijeljeno desetak automobila.
Kao što je poznato, alfa i omega KK Zadra u to vrijeme je bio tajnik Božo Miličević. Miličevića se dovodi u vezu s lutrijskim poslovima i zbog toga što ga s Gopcem veže dugogodišnje prijateljstvo.
– Moram reći da sam te 1989., točnije 1. kolovoza, otišao u Cibonu, a do tada u KK Zadru nismo imali nikakve lutrije. Istina je da sam kasnije u Zagrebu, u Ciboni i Dinamu organizirao neke lutrije, ali ponavljam, ne i u KK Zadru. Tako mi uopće nije poznato je li ikad Zoran Gobac dobio kakav zgoditak na lutriji, ali znam da je u to vrijeme kontrola takvih lutrija bila strožija nego danas, rekao je u svojoj izjavi Božo Miličević.