Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Iznenaditi ako se ukaže prilika

04.02.2011. 23:00
Iznenaditi ako se ukaže prilika


Šarlija i Ružić su vjerojatno slabo upotrebljivi za Dubrovnik i morat ćemo preko Škifića, Čakaruna i možda Mrkića tražiti svoju igru protiv visoke linije Dubrovčana


Košarkašima Borik-Puntamike sljedeća prvenstvena  stanica je na jugu Hrvatske, gdje ih u sklopu  14. kola dočekuje Dubrovnik.  Bit će to dvoboj dva sastava  koji se nalaze u konkurenciji  za plasman u Ligu za prvaka  za koji obje momčadi zasad  visoko kotiraju. Dubrovčani  su u svojoj dvorani na Gospinom polju izrazito negostoljubivi, što će dokazati sve  pobjede osim u početku sezone kad su poraženi od Splita i Alkara. Kakav je recept  pripremio trener “zelenih”  Neven Plantak koji još uvijek  ne može u potpunosti računati na Šarliju i Ružića, koji su u  fazi oporavka od svojih zdravstvenih tegoba.
– Očekujem izrazito borbenu utakmicu. Dubrovnik je  i ove sezone kao i mnoge  prošle sa sličnim sastavom, ali  izgledaju mnogo iskusnije i  uigranije. Pronašli su igru s  kojom imaju šanse za Ligu za  prvaka te očekujem veliku  bitku s obje strane, puno  borbenosti, a nadam se da  ćemo biti u stanju pružiti  pravi otpor i pokušati iznenaditi ako nam se ukaže prilika – kaže će Plantak koji je  svjestan odakle njegovoj  momčadi prijeti najveća opasnost.
– Dubrovčani imaju  pravi spoj mladosti i iskustva u svom sastavu.  Na vanjskoj liniji su im  Perić, Došen, Oštrić i  Blesić, dok im se velika snaga  nalazi u iskusnoj i odlično  uigranoj vanjskoj liniji koju  čine Vraneš-Lučić-Karač.  Imaju kao i svaka momčad  neke slabe točke i ako mislimo tražiti svoju šansu, onda  se to definitivno treba odraditi na takav način. Nama ne  ide u prilog sto su Šarlija i  Ružić vjerojatno slabo upotrebljivi za Dubrovnik i morat  ćemo preko Škifića, Čakaruna i možda Mrkića tražiti  svoju igru protiv njihove visoke linije.
Važna je ova utakmica za  obje momčadi. Prvenstvo ulazi u svoju završnu fazu i svaki  bod bi mogao odlučivati.
– Ima još pet kola do kraja i  teško je reći tko je u nekakvoj  prednosti, a tko ne. Osim  Splita na prvom mjestu i Dubrave i Trogira na začelju svi  ostali ravnopravno konkuriraju za plasman među četiri.  Vrlo lako je moguće da se  nađe nekoliko momčadi na  kraju s identičnim omjerom  pobjeda i poraza te da bude  odlučivala međusobna koš razlika. Zato se ne želimo opterećivati kombinacijama ove  ili one vrste – zaključio je  Plantak.
Raspored 14. kola: Dubrovnik – Borik-Puntamika  (subota 18 sati), Trogir –  VROS Darda, Alkar – Dubrava, Zabok – Kvarner 2010,  Split – Svjetlost.