Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Jurjević: Pritisak je na Dubrovčanima

Autor: Andrija Dešpoja

04.03.2010. 23:00
Jurjević: Pritisak je na Dubrovčanima

Foto: Filip BRALA



Ovakve utakmice imaju dvostruki značaj. Igra se za četiri, a ne dva boda. Dubrovnik ako misli imati realnu šansu za ostanak u prvoligaškom društvu treba ostvariti pobjedu protiv nas – kaže Jurjević


Gostovanje u Dubrovniku u pretposljednjem kolu osnovnog dijela A-1 lige debelo je podcrtano u bilježnici trenera Nevena Plantaka koji je imao uspješan mjesec s tri vrlo bitne prvenstvene pobjede što je približilo puntamički brod nadomak mirne luke spasa. Pobjeda u dvorani u Gospinom polju približila bi taj brod još koju milju bliže i nakon toga bi tek neki nevjerojatni tsunami poraza u Ligi za ostanak mogao značiti neželjenu havariju. Srećom posada na čelu s kapetanom Plantakom našla je pravi kurs koji se tražio nije mogao pronaći nakon onih pet poraza u nizu koji su obilježili razdoblje od početka prosinca do kraja siječnja. Posljednji uspjeh protiv Darde pokazao je da su zeleni na pravom putu, a junak utakmice protiv Baranjaca, Marino Jurjević smatra kako se u Dubrovniku može nastaviti ovaj lijepi pobjednički niz.
– Potvrdili smo pobjedom protiv Darde da smo u odličnom stanju i fizički i psihički. Imali smo neku nervozu prisutnu u tom prvom poluvremenu i patila je igra. No, nakon odmora vratili smo se sa željom da odigramo najbolje kako znamo i sve se u tih 10 minuta treće četvrtine rasplelo na najbolji mogući način. Imamo odličnu atmosferu, u pozitivnom smo nizu i stvarno je užitak biti u momčadi kad se često dogodi pobjeda. Puno bolje nego kad se nađeš u situaciji kao što smo bili prije toga. Nismo mogli doći do pobjede i lagano nas je već hvatao očaj. Srećom isplatio nam se golem trud i zalaganje na treninzima te sad možemo čak malo žaliti što nismo ranije zatvorili tu crnu seriju – komentirao je Jurjević.
 Da je bila malo ranije možda se moglo dočepati pozicije koja vodi u Ligu za prvaka.
– To stoji. Jer smo se s jednom do dvije pobjede moglo naći u situaciji da smo u igri za prva četiri mjesta. A, možda onda ne bi bili u današnjoj situaciji da smo uspjeli pobijediti direktne konkurente što nam olakšava nastavak natjecanja u Ligi za ostanak. Da smo pobijedili Zabok ili Trogir možda ne bi Kaštela ili Dubravu i onda u slučaju neulaska u Ligu za prvaka imali bi velikih problema u spašavanju ostanka. Tako da je teško reći što bi bilo kad bi bilo. Ovako smo došli blizu ispunjenja našeg jedinog cilja postavljenog pred početak sezone i za pokušaj napadanja jednog od četiri prva mjesta mislim da imamo veće izglede naredne sezone kad budemo iskusniji i kompaktniji.
 U Dubrovnik idete bez pritiska i to će vam biti prednost u odnosu na domaćine kojima gori pod petama.
– Ovakve utakmice imaju dvostruki značaj. Igra se za četiri, a ne dva boda. Dubrovnik ako misli imati realnu šansu za ostanak u prvoligaškom društvu treba ostvariti pobjedu protiv nas. No, pokazali smo da smo vrlo neugodni u gostima u posljednje vrijeme te s tom namjerom idemo i kod gospara. Nemamo namjeru kalkulirati ili nešto slično. Idemo punom snagom nastaviti gdje smo stali u posljednje tri utakmice i smatram da imamo realne izglede za ostvarenje nove pobjede.


 U DUBROVNIKU VEĆ DANAS




Za razliku od ostalih putovanja na gostovanja u A-1 ligi su Dubrovnik i od ove sezone Darda destinacije koje zahtijevaju više potrošnje na samom putovanju pa shodno tome Puntamičani imaju malu ekskurziju na jugu Dalmacije. Kreće se dan prije utakmice s namjerom da se igrači probude u Dubrovniku kako bi se anulirali napori putovanja. Koliko je to produktivno u smislu konačnog rezultata?
– Sigurno je puno bolje odmoran izaći na praket i odigrati utakmicu pa je pohvalno što je Uprava kluba smogla sredstva da se osigura smještaj cijeloj seniorskoj, a i juniorskoj momčadi koja također igra u Dubrovniku za vikend. Budući je ova utakmica vrlo važna u rezultatskom značaju onda je noćenje u Dubrovniku sigurno veliki plus u smislu pripreme same utakmice. Nadam se da će nam to donijeti upravo ono što priželjkujemo – kazao je Jurjević.