Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Downey: Jesu li zadovoljni nakon ove utakmice?!

04.03.2011. 23:00
Downey: Jesu li zadovoljni nakon ove utakmice?!


Povratak na parket dvorane na molbu Tornada nakon završetka utakmice igračima Zadra je bilo najveće priznanje za uložen trud i osvojena važna dva boda za ostanak u utrci sa Zvezdom. Publiku je označio prevladavajućim čimbenikom i jedan od junaka dvoboja protiv Cibone, Mario Dundović, koji je za 19 minuta provedenih na parketu ubacio 16 poena.
– Pobijedila je momčad. Pokušali smo ostaviti srce na parketu. Ovo sve što se događalo u gradu u danima pred utakmicu nam je sigurno dalo dodatni motiv, stopili smo se sa navijačima, s dvoranom i to je pravi put da se izvučemo iz ralja opstanka. Trebamo dobiti Hemofarm i onda pokušati u Širokom sve to i potvrditi – kazao je Dundović.
Veliku utakmicu odigrao je i Brandon Brown. Njegov učinak bio je odličan, u 34 minute ubacio je 22 poena i uhvatio 7 lopti. 
– Lijep je osjećaj konačno pobijediti. Na tome možemo najviše zahvaliti našim navijačima koji su unijeli veliku energiju u utakmicu. U drugom poluvremenu smo imali jednu krizu igre, gosti su počeli zabijati puno trica, ali trener nas je dignuo i kazao kako se moramo nametnuti, preći u vodstvo u posljednjoj četvrtini i to smo i napravili – mišljenja je Browna nakon važne pobjede koja nade Zadra za ostankom u ligi ostavlja realnim pogotovo ako se uzme teži raspored Zvezdaša.
Za ta dva posljednja kola sigurno će Zadru trebati Devon Downey iz ove utakmice. Ne samo da je riješio pobjednika već je tijekom cijele utakmice uspijevao atraktivnim potezima dizati publiku na noge. A još prije dva dana su kazali u klubu da nisu zadovoljni njime.
–  Jesu li zadovoljni nakon ove utakmice?! Ne znam, ne želim komentirati takve izjave. Jedino me smeta što se to nezadovoljstvo mojom igrom nije izrazilo prvo meni osobno nego novinama. Valjda imam pravo na to.
Izgleda da ga nisu te izjave pokolebale s obzirom na 20 poena, 3 skoka, 2 ukradene lopte i čak 8 asistencija.
– Bila je jako dobra utakmica, težak protivnik s druge strane, ali uz ovakvu publiku koja nas je nosila cijelo vrijeme i davala nam veliku energiju nismo mogli dopustiti još jedan poraz. Pokazali smo da možemo, drago mi je zbog suigrača koji su odradili lavovski posao i nadam se da ćemo ovako nastaviti u sljedećim utakmicama.
Kakav je trenutno vaš status, ostajete li ili ne?
– Razgovarao sam sa svojim menadžerom da neću razgovarati o poslu javno i da se ne trebam zamarati s time već da treniram i igram dokle god me budu trebali. Mogu samo reći da sam jako zavolio Zadar u ovo vrijeme koliko sam tu. Ipak ovo je prvenstveno posao i teško je znati hoću li igrati sutra u Zadru ili negdje drugdje – kazao je za kraj Downey.
– Jako dobra utakmica, težak protivnik s druge strane, ali uz ovakvu publiku koja nas je nosila cijelo vrijeme i davala nam veliku energiju nismo mogli dopustiti još jedan poraz.