Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Izgubili zbog glupih golova

04.03.2011. 23:00
Izgubili zbog glupih golova


Igrači Zadra pomalo ljuti su dočekali odlazak u svlačionice, a ta ljutnja je proizašla iz načina kojim su ispustili bodove protiv Hajduka koji je po prikazanoj igri bio sasvim zreo za poraz. Ispalo je obrnuto, Splićani su iskoristili neke greške u obrani Zadrana i priveli mirno utakmicu kraju dok se Zebićevim igračima valja okrenuti narednim dvobojima. Najviše je poraz zasmetao Antonio Mršiću koji smatra da se Hajduk uspio provući najviše zahvaljujući darovima zadarske obrane.
– Nervozan sam nakon ovog poraza, primili smo izrazito glupe golove i sav trud nam je jako brzo pao u vodu. Krenuli smo dobro, postavili se muški i čvrsto, nisu nam Splićani mogli pronaći neku rupu i šteta što nismo iskoristili sve to da uzmemo barem bod. Postavili smo čvrsti blok koji nam je neizbježan kad igramo protiv momčadi tipa Dinamo ili Hajduk, funkcioniralo je to besprijekorno u prvih 45 minuta i onda primimo nevjerojatan gol na otvaranju drugog dijela što je Hajduku dalo sigurnost, a mi smo se trudili nekako to okrenuti do kraja. No, na kraju smo samo primili još jedan naivan gol te ostali praznih ruku – zaključio je utučeni Mršić, a puno bolje volje nije bio ni vratar Zadra, Antonio Ježina.
– Dobro smo ušli u utakmicu. Imali odličnih uvodnih 20 minuta, stvarali pritisak i odigrali puno bolje od Hajduka u tom prvom poluvremenu. Šteta za izuzetno glup gol koji smo primili na početku drugog dijela što nas je presjeklo i od tada nismo više bili ona ista momčad. Nismo trebali tada pasti nego se pokušati vratiti u igru, no do kraja nam nije uspjelo zabiti, Hajduku jest još jedan iako ukupno gledajući Splićani nisu ničim pokazali da su drugi na prvenstvenoj ljestvici – kazao je Ježina.
Zadar je dobio malo na živosti ulaskom u igru u 53. minuti mladog Luke Begonje. Vidjelo se da je tada proradio sitni vez, no nedostajalo je završnice i pravog udarca na gol Subašića.
– Hajduk ništa nije bio bolji od nas. Imali su sreće pri dva prekida koje su umješno iskoristili, a mi svoje nismo i na kraju su oni zadovoljniji napustili travnjak. Bio mi je izuzetan užitak nastupiti protiv Hajduka pred punim Stanovima, samo je šteta što nismo uspjeli završiti utakmicu s barem bodom – prokomentirao je Begonja nakon utakmice koja je protekla i u svečarskom tonu. Razlog je jubilarni 100-ti nastup Danijela Subašića u bilom dresu. Za njega je najvažnije da nije primio gol, uz naravno pobjedu njegove momčadi.
– Bilo mi je lijepo doći doma u Zadar i odraditi taj jubilarni 100-ti nastup baš na Stanovima. Kažu da je u prvih 100 najteže, a kasnije sve lakše ide. Najvažnije da nisam primio gol, a naša igra nije bila za pamćenje. Ipak smo na kraju upisali pobjedu i sad gledamo već prema sljedećem kolu – za kraj je kazao Subašić.