Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Naivnost u obrani, bezidejnost u napadu

04.03.2011. 23:00
Naivnost u obrani, bezidejnost u napadu


Dalmatinski derbi protekao je u lijepom dekoru koji su stvorili pripadnici Torcide i Tornada, no ostali gledatelji su ostali zakinuti za nogometnu predstavu koja se očekivala u dvoboju ova dva kluba. Normalno, puno više se očekivalo od Splićana koji su došli na Stanove u ulozi velikog favorita, a na kraju su s(p)retno došli do bodova koji ih ostavljaju u utrci za naslov. Goran Vučević je nakon utakmice dao do znanja da je u igri njegove momčadi nedostajalo kreacije, ali definitivno trobodu na Stanovima nije htio gledati u zube.
– Ovo je bila jedna jako teška utakmica za nas. Znali smo da je Zadar izuzetno čvrsta momčad koja pogotovo na svojim Stanovima jednu posebnu vrstu nogometa i nije i neće biti nikome lako odnijeti bodove s njihovog terena. Utoliko je i ova pobjeda za nas jako dobra. Prvo poluvrijeme, ne znam iz kojeg razloga, smo prihvatili igru Zadra što nije bilo dobro, a ni blizu onoga što smos e dogovorili – istaknuo je Vučević loše prvo poluvrijeme, no zato je s nastavkom bio puno zadovoljniji.
– U drugih 45 minuta pokazali smo puno bolju igru koju smo okrunili s dva gola i na kraju možemo biti zadovoljni s poslom koji smo obavili na ovom teškom gostovanju. Nedostajalo je kvalitete po pitanju kreativnosti igre. Možda je to zbog terena na kojem je lopta čudno odskakala, ali ne mogu svojim igračima zamjeriti na borbenosti, trci i htijenju koje su prezentirali u utakmici – kazao je Vučević nakon završetka utakmice koja definitivno nije sjela dobro navijačima Zadra.
Trener Dalibor Zebić nije gubljenje domaćih bodova shvatio tragično, no dojam je da se moglo nešto više napraviti protiv blijedog Hajduka.
– Kao što je trener Hajduka zadovoljan s konačnim rezultatom tako ja nisam. Iako izgubiti od Hajduka nije neka tragedija. Mislim da je loš sam način kako smo izgubili utakmicu. Prvi i drugi gol smo primili naivno, nekako na isti kalup. Nismo pokazali onu našu poznatu čvrstinu i borbenost, nedostajalo je tendencije igre prema naprijed. Napad nam je bio lošiji dio igre. Nikako da pronađemo raspoložene igrače koji mogu stvoriti nekoliko izglednih šansi. Danas je to bilo sve i prihvatljivo, no mogli bi po pitanju napada imati velikih problema kad nam neki drugi protivnici dođu na Stanove. Zaslužena pobjeda Hajduka kojima bi čestitao, ali što se tiče nas moramo shvatiti da naivnost u obrani i neinventivnost prema naprijed nije dobra uvertira pred sljedeće vrlo važne nastupe koji nas očekuju – zaključio je Zebić.