Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Utakmica koju je najteže igrati

04.03.2011. 23:00
Utakmica koju je najteže igrati


Svjestan sam da imam izrazito neiskusnu momčad koja je do sada pokazala karakter pobjednika, no ovakve utakmice kada svi očekuju da pobijediš, najmanje su lagane za igrati – kazat će Plantak prije utakmice


Bogati sportski vikend u Zadru imat će svoje zatvaranje u nedjelju u 18 sati kada u Jazinama Borik-Puntamika dočekuje Kvarner 2010. Utakmica je to koja će nadamo se potvrditi odličnu sezonu Puntamičana s krunom ulaska u Ligu za prvaka. Za taj pothvat trebat će im pobjeda, a Riječani će također biti prepuni motiva za pobjedom koja bi ih održala u njihovim nastojanjima za ulaskom u elitni rang hrvatske košarke. Za trenera Nevena Plantaka bez sumnje je ova utakmica težak zadatak, jer se njegova mlada i neiskusna momčad još nije našla u ovoj situaciji da igra “sudbonosne utakmice”, iako će on kazati kako ni eventualni neuspjeh ne bi bio od krucijalne važnosti za klub.
– Iako smo svjesni važnosti utakmice, mi joj pristupamo kao i svakoj drugoj koju smo dosad igrali. Ne ide nam definitivno u prilog sva ova pompa oko ulaska u Ligu za prvaka, ali smo izgleda za to najviše sami krivi s rezultatima koje postižemo ove sezone. Ovo je ipak u prvom redu sport i igra, a ako Riječani na kraju budu bolji mi ćemo im prvi čestitati na tome. Teško je najavljivati ovaj dvoboj iz razloga što je teško predvidjeti kako će se razvijati sama utakmica koja može krenuti i dobro i naopako. Svjestan sam da imam izrazito neiskusnu momčad koja je do sada pokazala karakter pobjednika, no ovakve utakmice kad svi očekuju da pobijediš najmanje su lagane za igrati. Ipak na kraju bila pobjeda ili poraz naši mladi igrači se sigurno steći golemo iskustvo, dok je kod nas trenera samo izvjestan srčani udar – u poslušali će trener Puntamičana. On sam po dobrom starom običaju nije propustio ukazati na pojedince u gostujućem rosteru na koje će trebati obratiti najveću pozornost.
  – Riječani su izuzetno pokriveni na svim pozicijama. U odnosu na prvi dio sezone pojačali su se s Amerikancem Wissehom i izvanserijskim šuterom Hrvojem Puljkom pristiglim iz redova NLB ligaša Širokog. Oni su im donijeli ubojitost na vanjskoj liniji uz već starosjedioca Juge koji igra na poziciji razigravača. Pod košem su definitivno najkompaktniji, jer tu imaju trojicu bitnih igrača. Pehar, Filipović i Poščić im donose snagu u reketu, a to su najbolje pokazali u prošlom kolu protiv Splita kada su bili ravnopravni njihovoj centarskoj liniji koja je najdominantnija u ligi.
  U obrani će izgleda opet biti ključ.
– Siguran sam da će moji igrači u fazi obrane biti na visini zadatka te da neće nedostajati borbenosti koja nas krasi cijelu sezonu. U napadu se ne može ništa obećati, to je stvar više individualne naravi i to je zanimljivost košarke. Mogu obećati da ćemo biti agresivni i maksimalno borbeni, no morat ćemo se odlučiti za opciju pokrivanja unutra ili vani. Te neke taktičke vatrijante ćemo doraditi do početka utakmice – za kraj će Plantak.
 


A-1 liga košarkaša




Raspored 17. kola: Borik-Puntamika – Kvarner  2010 (nedjelja, 18), Trogir –  Split, Alkar – Dubrovnik, Dubrava – Zabok, VROS Darda –  Svjetlost.