Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Volio bih da se Zadar spasi

04.03.2011. 23:00
Volio bih da se Zadar spasi


Želimo u posljednja četiri kola izboriti što više bodova i što bolju poziciju kako bismo mogli ostati u utrci sa Zagrebom i Cedevitom za Euroligu – kaže Krapić


U redovima Cibone sve zrači optimizmom pred večerašnje gostovanje u Krešinom domu. Na krilima posljednje pobjede nad Igokeom i s tri nova pojačanja Zagrepčani stižu u Zadar s pokušajem kvarenja računa Zadranima kojima – ori pod petama. Za Zadranina u dresu Cibone, Antu Krapića nema dvojbe da će u toj utakmici morati igrati protiv Zadra i zadarske publike koja je najavila dolazak u velikom broju na utakmicu.
– Zadru je ova utakmica mnogo bitnija nego nama i u tom kontekstu borbe Zadrana za ostanak u NLB ligi moje želje su da se spase. No, ja sam profesionalac koji igra za iznimno profesionalan klub i moram kazati da nećemo imati obzira na probleme Zadra kad utakmica započne. Želimo u posljednja četiri kola izboriti što više bodova i što bolju poziciju kako bismo mogli ostati u utrci sa Zagrebom i Cedevitom za Euroligu sljedeće sezone. Svjesni smo da neće biti nimalo lako, što zbog motiviranosti igrača Zadra da pobijede što zbog vruće atmosfere u dvorani.
Roster Cibone se dodatno pojačao u posljednje vrijeme.
– Dolaskom Baraća, Garme i Miljkovića dobili smo kvalitetu koja nam je nedostajala te se odmah vidjelo da su to pravi igrači koji će nam uvelike pomoći. Sada smo popunjeni na svim pozicijama, treniramo na jednoj razini više te vlada općenito pozitivna atmosfera. Sve su to iskusni igrači koji ne mogu naštetiti, nego samo donijeti višestruku korist za nas.
Trebaju li vas se Zadrani bojati na parketu? U posljednjem kolu odigrali ste briljantnu partiju. Igokei ste zabili 22 poena i imali čak 12 skokova.
– Protiv Igokee sam bio u pravom ritmu i pokazalo se da sam imao lijepe brojke na kraju. Otkad je došao Dražen Anzulović za trenera u šest utakmica sam čak pet puta bio starter te imam odličan status u momčadi. Nadam se da će se tako nastaviti u Zadru gdje je uvijek bio poseban motiv igrati – podvukao je Krapić.
 


Anzulović: Spremio sam igrače na ono što ih čeka u Zadru




Dražen Anzulović, trener Cibone pred utakmicu će konstatirati.
– Odlazimo u Zadar spremni na sve što nas očekuje, jer sam cijeli tjedan  moje igrače upozoravao na atmosferu koja će nas tamo dočekati. Vjerujem  stoga da ćemo biti potpuno spremni odigrati na kvalitetan način i vratiti se  s pobjedom.
Anzulović kao i u svim susretima do sada ne može računati na  kompletan sastav.
– Kod kuće je ostao Leon Radošević, a otputovao je ipak Bojan  Bogdanović, koji zbog problema s koljenom koje ga već duže muči nije  trenirao u petak. Ipak, vjerujem da će nam biti od pomoći u Višnjiku. Sretna  je ipak vijest da će u sastavu biti Pankracije Barać, koji je pokazao ovaj  tjedan da nam je veliko pojačanje. Što se playmakera Karla Vragovića tiče,  on će još najmanje mjesec dana nositi masku na licu, na koju se teško  privikava, ali koja ga ipak ne sputava toliko da ne bi pružao svoj maksimum,  prvenstveno na treninzima.
R. MOROVIĆ