Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Za bolji društveni, kulturni i socijalni život grada

04.03.2011. 23:00
Za bolji društveni,  kulturni i socijalni  život grada


U povodu obilježavanja prve godine djelovanja Savjeta mladih u Zadru, u zadarskom klubu Arsenal upriličena je izložba fotografija naziva “Zadar i mladi”. Organizator izložbe, na kojoj su se predstavili zadarski fotografi amateri i profesionalci, je Savjet mladih Grada Zadra, a suorganizatori su Narodni muzej Zadar, Foto-kino-video klub Zadar i Arsenal.
– Savjet mladih je hvalevrijedno tijelo Gradskog vijeća Grada Zadra čija glavna svrha postojanja je da raspravlja, predlaže, savjetuje te sudjeluje u izradi planova i projekata u koje su uključeni i mladi Zadrani. Na taj način doprinose i omogućuju bolji društveni, kulturni, sportski i socijalni život našeg grada. Ako jedna slika govori više od tisuću riječi onda je ovo prava prilika da se svi zajedno podsjetimo na važnost mladih u našem gradu, na njihove ideje, prošlost, sadašnjost i prije svega budućnost, rekla je na otvorenju izložbe ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš. Okupljenim posjetiteljima na otvorenju obratio se i predsjednik Savjeta mladih Grada Zadra Marin Batur koji je zahvalio svima na pomoći oko postavljanja izložbe te izrazio zadovoljstvo rezultatima prve godine rada Savjeta.
Nakon završetka natječaja za prijavu fotografija za izložbu, koji je trajao od 31. siječnja do 20. veljače, stručni žiri u sastavu: Marin Gospić, Jure Mišković, Filip Brala i Zoran Gambiraža odabrao je najbolje fotografije koje su postavljene u Arsenalu, uz fotografije članova žirija i mladih članova Foto-kino-video kluba Zadar.
Svečanost otvorenja upotpunili su glazbenim dijelom učenici iz Osnovne glazbene škole Sv. Benedikta.