Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bez htijenja i borbe nema bodova

04.03.2012. 23:00
Bez htijenja i borbe nema bodova


Počevši od početka, ušli smo u utakmicu katastrofalno. Može nas biti sram kako smo odigrali na svojim Stanovima. Bolje smo izgledali u drugom dijelu, stvorili neke šanse, no nismo ih iskoristili


Proljetna premijera nogometaša sa Stanova završila je nakon 90 minuta igre protiv Šibenika potpunim neuspjehom. Gostima su pripala sva tri boda dok su Zadrani sebe doveli u izuzetno tešku situaciju po pitanju ostanka u ligi koji će po svemu sudeći za njih biti neizvjestan do posljednjeg kola. Nakon utakmice, Zebićevi igrači su bili razočarani. Prvenstveno s gubitkom važnih domaćih bodova, ali i zbog neuvjerljive igre koju su pokazali pred svojim navijačima. Kritika na igru došla je i iz usta Ivana Ćurjurića koji se unatoč velikoj želji na kraju uklopio u sivilo izdanja ostatka njegove momčadi.
– Šibenik nas je kaznio s jednim golom i zasluženo odnio tri boda. Pokušavali smo tijekom utakmice doći do barem jednog gola, gosti su se grčevito branili, no nismo imali dovoljno znanja i moći da to i ostvarimo. Ne znam što nam se događa kad ovako loše igramo. Izgleda da treba nešto bitno promijeniti u načinu naše igre te u pristupu koji je bio zadovoljavajući tek u jednom dijelu drugog poluvremena.
Veliki problem je bila realizacija. Na prvi gol u proljetnom dijelu plavi će morati pričekati do sljedećeg kola.
– Ne mislim da je po tom pitanju problem u našim napadačima, jer je činjenica da nas je 11 na terenu. Nismo odigrali dobro svi koji smo istrčali i u nekoliko izglednih situacija nismo čak ni imali one sportske sreće. Moramo dignuti glave. Izgubili smo važnu utakmicu, no od plakanja nema ništa, jer nas u budućem razdoblju očekuju jednako važni dvoboji i nadam se da ćemo uspjeti nadoknaditi propušteno već u subotu protiv Intera – kazao je Ćurjurić.
Sličnog razmišljanja bio je Ivica Banović koji je ušao u drugom poluvremenu u igru s klupe te vidno podigao agilnost plavih prema naprijed. Ali, bodovi su ipak otišli put južnijeg Šibenika.
– Počevši od početka, ušli smo u utakmicu katastrofalno. Može nas biti sram kako smo odigrali na svojim Stanovima. Bolje smo izgledali u drugom dijelu, stvorili neke šanse, no nismo ih iskoristili. Kad se ne daju golovi u ovoj ligi, onda nema bodova i moramo popraviti daj dio naše igre ako mislimo izboriti opstanak – razočarano će nakon utakmice Banović.
Najrazočaraniji igrač Zadra ipak je bio Josip Ivančić koji je tragično promašio dvije stopostotne prilike. Gol ga neće i to je najveće prokletstvo za jednog napadača.
– Nisam zadovoljan kad se takvi promašaji događaju, no ne smijem dopustiti da upadnem u neku psihičku krizu već moram nastojati nadoknaditi te promašaje već u sljedećoj utakmici. Što se tiče cijele utakmice, samo ću reći da smo katastrofalno ušli, katastrofalno smo stajali, a tako smo i završili utakmicu. Nismo dobro igrali, nije bilo prave borbe, želje i htijenja od samog početka i tako se ne može pobjeđivati u ligi – prokomentirao je Ivančić.
Kod gostiju je vladala totalno suprotna atmosfera. Čula se glasna pjesma iz svlačionice, a najviše se slavilo jedinog strijelca na utakmici, Željka Malčića. Na njemu je skrivljen jedanaesterac, a on ga je i zabio za tri boda koja su Šibenčanima široko otvorila vrata ostanka u ligi.
– Dobro smo ušli u utakmicu i odigrali odlično prvo poluvrijeme. Iskoristili smo tu našu dobru igru i došli do gola koji smo znali sačuvati do kraja unatoč velikim problemima koje smo imali u drugom poluvremenu. Srećom smo na golu imali iznimno raspoloženog Slavicu koji nam je tako sačuvao prednost s kojom smo se približili izlazu iz donjeg dijela ljestvice – kazao je Malčić.