Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Odrađen rudarski dio posla

04.03.2012. 23:00
Odrađen rudarski dio posla


Iako su doputovali bez dva igrača, zbog kazni zarađenih na domaćoj utakmici u prošlom kolu protiv Moslavine, u prvom poluvremenu gosti su pružili dobar otpor domaćinu. Nakon početnog vodstva domaćih, Labinjani su u 7. minuti poveli sa 3:4 pogotkom Andreja Frankovića, svog ponajboljeg igrača, koji je dosta problema domaćinu zadavao s crte. Sa četiri gola u nizu Biograd odlazi na 7:4, ali pad koncentracije i dosta tehničkih pogrešaka, kao i sebičnosti pojedinih igrača, zaustavile su domaće u želji da sve riješe već u prvom poluvremenu. Naime, kod rezultata 10:7 Biograd je imao dva igrača više, ali je u tom periodu uspio postići samo jedan gol dok su gosti zabili čak tri i došli na 11:10. Vanjska linija, daleko najjače oružje Biograda, u tom periodu nije bila raspoložena, posebno se to odnosi na Markića i Duvnjaka, pa je skoro sve spalo na Buovca koji je držao svoju momčad u minimalnom vodstvu.
Odličan početak drugog poluvremena odlučio je pobjednika. Sa sedam golova zaredom Biograd odlazi na 20:13, a pogodak vratara Tomislav Tomića s gola na gol dodatno je motivirao domaći sastav, kao i publiku koja se vratila na tribine. Već tada je bilo vidljivo da važni bodovi ostaju u Biogradu. Deset minuta prije kraja rezultat je bio 25:15, a da je Buovac iz kontre postigao pogodak, moglo je biti i plus 11. No, udarac Buovca zaustavila je vratnica, a u završnici utakmice Mladi rudar je uspio smanjiti rezultat. Konačno, i s plus pet na kraju Biograd je bolji u međusobnom omjeru s Mladim rudarom jer je u 4. kolu bio 29:26 za Labinjane.
Biograd je igrao i bez dva igrača Marka Punoša, koji se ozlijedio sat vremena prije početka utakmice, te Filipa Kvartuča koji već duže vrijeme nosi gips.


BIOGRAD – MLADI RUDAR 30 (14):25 (12)


BIOGRAD NA MORU – Školska sportska dvorana. Gledatelja 250. Suci: Barle i Vučić (oba Zagreb).
BIOGRAD: Tomić 1, Sakić 4, Troskot, Buovac 9, Knežević, Morović, Pelicarić 4, Katuša, Fabijan, Duvnjak 5, Zorica 5, Markić 2. Trener: Zvonimir Petrović.
MLADI RUDAR: Demetlika, P. Glavičić, Dragičević 3, Franković 5, A. Glavičić 3, Banović 5, Stubičar 1, Višković 2, Franković, Griparić 3, Petrić, Peruško 3, Mayer, Gaica. trener: Diego Datos.
Isključenja: Biograd 6 minuta; Mladi Rudar 6 minuta.
Sedmerci: Biograd -; Mladi Rudar 2 (4).