Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Modrić nevjerojatnim golom srušio Manchester

Autor: Hina (H)

04.03.2013. 23:00
Modrić nevjerojatnim golom srušio Manchester


Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju osmine finala na Old Traffordu pobijedili Manchester United 2:1. Prvi susret u Madridu završio je bez pobjednika 1:1.
ManU je poveo autogolom Ramosa u 48. minuti, no ključni trenutak se dogodio u 57. minuti kada je isključen Nani. Real je s igračem više uspio okrenuti rezultat, a strijelci su bili naš Luka Modrić u 66. minuti sjajnim udarcem s 25 metara, te Cristiano Ronaldo tri minute kasnije.
ManU i Real Madrid su ukupno pet puta igrali u fazi na ispadanje i ‘Kraljevski klub’ je četvrti put prošao dalje. United je slavio samo jednom, u polufinalu Kupa prvaka 1968. godine. Te godine su ‘Crveni vragovi’ osvojili svoj prvi europski naslov porazivši u finalu Benficu. U preostala četiri navrata Real je bio uspješniji – u polufinalu Kupa prvaka 1957. godine, četvrtfinalu Lige prvaka 2000. godine, u četvrtfinalu istog natjecanja tri godine kasnije, te večeras.
Domaćin je otvorio utakmicu s velikim iznenađenjem u sastavu. U prvih 11 istrčao je Ryan Giggs, dok je Wayne Rooney ostao na klupi. Očekivao se i nastup Shinjia Kagawe, no umjesto njega Alex Ferguson je u ‘vatru’ gurnuo Nanija. Kod Reala nije bilo većih iznenađenja, možda tek nastup Gonzala Higuaina umjesto Karima Benzeme.
Prvu priliku na utakmici imali su gosti u 10. minuti, no Higuan je loše pucao. Uzvratio je Robin van Persie dvije minute kasnije, međutim u posljednji tren ispred Nizozemca je spasio Ramos izbacivši loptu u korner. U 20. minuti United je imao najbolju priliku u prvom dijelu, no Vidićev udarac nakon Giggsova ubačaja iz kornera završio je u vratnici. Crveni vragovi su mogli do vodstva i u 33. minuti, no Diego Lopez je dva puta sjajno reagirao. Prvo je obranio udarac Van Persiea, a zatim i Welbecka. U posljednjoj minuti prvog dijela ozlijedio se Angel Di Maria, zbog čega je Jose Mourinho bio prisiljen na zamjenu, a u igru je ušao Kaka.
Otvaranje drugog poluvremena nije moglo biti bolje za United. U 48. minuti u gužvi u kaznenom prostoru Ramos je zatresao vlastitu mrežu. U 57. minuti dogodila se sporna situacija koja je prelomila utakmicu. Nani je zbog neopreznog prekršaj nad Higuainom dobio crveni karton. Mourinho je odmah reagirao i u igru uveo našeg Luku Modrića umjesto Arbeloe. Modrić je ubrzao igru ‘Kraljevskog kluba’, a u 66. minuti je sjajnim udarcem sa 25-tak metara zatresao mrežu engleskog sastava. Potpuni preokret dogodio se dvije minute kasnije kada je Cristiano Ronaldo zatresao mrežu svom bivšem klubu. Ferguson je potom sve karte bacio u napad, u igru je uveo Rooneya, a zatim i Younga. U 83. minuti United je bio korak do izjednačenja, no Lopez je čudesno obranio Rooneyjev udarac glavom. Dvije minute kasnije sjajne prilike su imali i Van Persie i Rooney no više nije bilo promjene rezultata.
MANCHESTER UNITED – REAL MADRID 1:2
MANCHESTER. Stadion Old Trafford – 75.700 gledatelja; Sudac: Cuneyt Cakr (Turska);
Strijelci: 1:0 Ramos (48-autogol), 1:1 Modrić (66), 1:2 Ronaldo (69)
Crveni karton: Nani (57)
Manchester United: De Gea – Rafael (od 86. Valencia), Ferdinand, Vidić, Evra – Carrick, Cleverley (od 73. Rooney) – Nani, Welbeck (od 80. Young), Giggs – Van Persie
Real Madrid: Lopez – Arbeloa (od 58. Modrić), Varane, Ramos, Coentrao – Alonso, Khedira – Di Maria (od 44. Kaka), Ozil (od 70. Pepe), Ronaldo – Higuain