Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Od cabareta Zijaha Sokolovića do zadarske “Kokoši”

Autor: Valentina Mlađen

04.03.2013. 23:00
Od cabareta Zijaha Sokolovića do zadarske “Kokoši”


Već u srijedu u Zadar stiže Zijah Sokolović, glumac koji zaustavlja vrijeme kada je na sceni, a obično se uvijek traži karta više za njegove izvedbe. Ove srijede u Zadar Sokolović stiže s cabaretom “Međuigre 0 – 24”


Prema najavama, ovoga mjeseca u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar ljubitelje kazališne i glazbene umjetnosti očekuje nekoliko ugodnih iznenađenja. Već u srijedu u Zadar stiže Zijah Sokolović, glumac koji zaustavlja vrijeme kada je na sceni, a obično se uvijek traži karta više za njegove izvedbe. Ove srijede u Zadar Sokolović stiže s cabaretom “Međuigre 0 – 24”.
Zadrane će zasigurno razveseliti, osobito one koji vole klasičnu književnost, i predstava koja u Zadru igra 13. ožujka u sklopu dramske pretplate. Riječ je o predstavi “Preobrazba” Hrvatskog narodnog kazališta Split koji su uprizorili vjerojatno najpoznatije djelo Franza Kafke, a predstavu je režirao Ivan Plazibat.
Još je jedna predstava u dramskoj pretplati za ovaj mjesec. U monodrami Bjarnija Haukura Thorssona “Ja, tata!” u režiji Borisa Kovačevića zadarsku publiku zabavljat će 21. ožujka Rakan Rushaidat.
Na sam Svjetski dan kazališta, 27. ožujka, još će jednom zaigrati nedavno premijerno izvedena produkcija HNK Zadar “Kokoš” u režiji Dražena Ferenčine.
U koncertnoj pretplati ovaj je mjesec na repertoaru koncert HR projekta. Koncert studenata Muzičke akademije u Zagrebu – u suradnji s 27. Muzičkim biennalom Zagreb održat će se 26. ožujka u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.
Prije nastupa HR projekta na rasporedu su dva koncerta koja bi mogla privući interes publike. Prvi, u izvedbi Gradske glazbe Zadar i gostiju, naslovljen “Sjećanje na Tomislava Ivčića”, posvećen je jednom od najvećih velikana hrvatske glazbe, a održat će se 19. ožujka u HNK-u Zadar. A u ponedjeljak, 25. ožujka zadarsko kazalište ugostit će i Festival duhovne glazbe “Svjetlost dolazi” Zadar 2013. u organizaciji Udruge Moderato.
Od ostalih događanja ovog mjeseca u HNK-u tu su i nastup Zadarskog plesnog ansambla Zadar koji će se 12. ožujka predstaviti s plesnom predstavom “Plesna haljina žutog maslačka” te 20. ožujka na Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade premijera predstave “La La Land (Autsajder) u izvedbi polaznika Kazališne udruge “Igrajmo se”.