Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zadrani šetali pse pa naišli na rupu duboku nekoliko metara

Autor: Suzana Bandić

04.03.2013. 23:00
Zadrani šetali pse pa naišli na rupu duboku nekoliko metara

Foto: Marin GOSPIĆ



– Ljudi krenu brati šparoge, cvijeće, izlaze vani s djecom. Rupa nije široka ali neko dijete, životinja ili odrasla osoba mogli bi ozbiljno nastradati – kaže Josip Marasović koji je u subotu poslijepodne umalo zagazio u “otvor” na tlu


Nakon što su se nedavno “otvorile” rupe u zemlji na području Lovrana, Drniša i Međimurja od kojih je jedna odnijela mladi ljudski život, a druga ovcu, zemlja se otvorila i u Zadru, a tragedija je samo pukom srećom izbjegnuta. U opasnosti da ih “proguta” zemlja u subotu su se našla dvojica Zadrana Josip Marasović i Nedjeljko Kevrić i njihovi psi. Dvojica prijatelja i rođaka, sa svojim psima, uputili su se u šetnju već uhodanom stazom na predjelu Bokanjca zvanom Cerodol, no tamo ih je dočekala sasvim nova i vrlo opasna situacija.
– Dojavu o urušavanju tla zaprimili smo u subotu poslijepodne nakon čega su policijski djelatnici izišli na teren. Pronađenu rupu u zemlji, promjera 80×80 centimetara, ogradili su trakom i izvijestili Centar 112 – kaže Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.
U ponedjeljak ujutro mjesto su obišli djelatnici Hrvatskih šuma jer se prvotno mislilo kako se zemlja urušila na šumskom, državnom zemljištu, ali se ispostavilo kako je riječ o zapuštenom, privatnom poljoprivrednom zemljištu.