Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Stipe Žunić peti u kugli, medalja pobjegla za 26 cm

04.03.2017. 23:00
Stipe Žunić peti u kugli, medalja pobjegla za 26 cm


Zadranin je u Beogradu bacio kuglu samo sedam centimetara slabije od osobnog rekorda kojega je postavio prije dvije godine u Fayettevilleu
Stipe Žunić zauzeo je peto mjesto u finalu Europskog atletskog dvoranskog prvenstva u Beogradu s hicem od 21.04 metara, što je njegov najbolji rezultat sezone, a medalja mu je izmaknula za 26 centimetara. Žunić je u Beogradu bacio kuglu samo sedam centimetara slabije od osobnog rekorda kojega je postavio prije dvije godine u Fayettevilleu. Zadranin je svoj najbolji hitac izveo u petoj seriji i tada je izbio na treće mjesto, no vrlo brzo potom pretekao ga je Čeh Tomaš Stanek (21.43 m), da bi u šestoj seriji bolji od 26-godišnjeg Zadranina bio i Portugalac Canko Arnaudov (21.08 m) koji je bacio nacionalni rekord. Peto mjesto Žunića najbolji je rezultat hrvatskih atletičara u Beogradu. Zlato je osvojio Poljak Konrad Bukowiecki sjajnim hicem od 21.97 m što je najbolji rezultat sezone, a ujedno i 10. najbolji rezultat u kugli u dvorani svih vremena. Stanek je s osobnim rekordom od 21.43 m stigao do srebra, dok je favorit Nijemac David Storl sa 21.30 m završio kao brončani. U kvalifikacijama kugle nastupio je i Filip Mihaljević koji je sa 19.94 m završio kao 12. i nije izborio finale.
Ana Šimić zauzela je sedmo mjesto u finalu skoka u vis na Europskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu s preskočenih 1.89 metara, dok je zlatnu medalju osvojila Litvanka Airine Palšyte s najboljim rezultatom u Europi ove sezone od 2.01 m. Nakon što je iz prvog pokušaja preskočila 1.89 m, Šimić je tri puta rušila letvicu na visini 1.92 m, što je njezin najbolji rezultat ove sezone. U prvom pokušaju Šimić je već rukom rušila letvicu, drugi puta je samo protrčala ispod nje, dok je u trećem pokušaju bila vrlo blizu preskoka, ali ju je ipak zakačila nogama. Druga je bila Španjolka Ruth Beitia, a treća Ukrajinka Julija Levčenko, obje s 1.94 m. Uz Žunića i Šimić od hrvatskih predstavnika na EP-u finale je izborio Ivan Horvat koji je u skoku s motkom s preskočenih 5,75 m bio sedmi.
Sprinter Zvonimir Ivašković ostao je bez polufinala na 60 metara, istrčavši 6,79 sekundi, te je zauzeo posljednje mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a ukupno je bio 17.