Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Tko je bacio bombu u bunker bibinjskih lovaca? (FOTOGALERIJA)

04.03.2017. 23:00
Tko je bacio bombu u bunker bibinjskih lovaca? (FOTOGALERIJA)


U prostorijama lovne jedinice brdo “Križ” Bibinje Lovačkog društva Diana šteta iznosi više desetaka tisuća kuna. Epilog je to noći sa subote na nedjelju u kojoj je netko bacio nepoznatu eksplozivnu napravu u talijanski bunker na brdu Križ koji kao svoje prostorije koriste bibinjski lovci.
– Bilo bi iluzorno špekulirati je li namjerno ili ne, tko je počinitelj i iz kojih razloga. Lovci iz Bibinja, Debeljaka, Sukošana i Dračevca uložili su jako puno truda da srede taj bunker i od njega naprave ugodno mjesto za druženje, prije samo tjedan dana imali smo posljednju hajku i veselo druženje baš tamo. Ti dečki su strašno razočarani zbog toga što se dogodilo, rekao je jučer Ervin Mrkić Pestić, predsjednik LD Diana za naš list. Vjeruje da će policija pronaći počinitelja, a u tome bi im mogle pomoći, kaže Mrkić Pestić, i nadzorne kamere na dijelu gdje se sadi smilje, a koje su u blizini i pokrivaju velik dio područja. Moguće je stoga da su uhvatile i vandala koji se motao oko bunkera.
Lovci su bunker uredili prošlo ljeto, a planirali su i dodatne radove. S nešto sredstava, koliko je mogla, ulagala je LD Diana, ali i sami lovci koji su ipak više od sredstava uložili truda i ljubavi. Sve je to propalo u samo jednoj noći. Mrkić Pestić kaže kako takvo nešto mogu napraviti samo bolesni umovi.
– Bez zadrške mogu reći kako se radi o jednoj od uzornijih lovnih jedinica i nezamislivo mi je zašto bi netko ovako nešto napravio. Društvo će im pomoći koliko god bude moglo da se šteta što prije sanira i da se to popravi, rekao je Mrkić Pestić.