Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Fantela i Marenić pali na 9. mjesto

04.04.2012. 22:00
Fantela i Marenić pali na 9. mjesto


Dva dana prije kraja regate Svjetskog kupa u Palma de Mallorci Marin Lovrović i Dan Lovrović su peti u Zvijezdi, dok su Šime Fantela i Igor Marenić s prvog pali na deveto mjesto u klasi 470.
Hrvatski jedriličari mahom nisu imali dobar dan, nisu se snašli u današnjim zakučastim uvjetima na regatnom polju, uz iznimku naše posade u klasi Zvijezda.Šime Fantela i Igor Marenić dva su puta ušli u cilj oko 20. mjesta, zbog čega su nakon osam jedrenja pali u poretku na deveto mjesto.
“Bilo je teže nego prošlih dana, polje je bilo smješteno malo više desno, a i vjetar je dolazio nekih 20-tak stupnjeva više s desne strane. Nismo se mogli odlučiti maksimalno za jednu stranu, vozili smo više po sredini i mislim da je to bila najveća greška danas, da smo trebali izabrati jednu ili drugu stranu polja.Ima takvih dana”, rekao je Fantela.
Sutra se jedre zadnja dva plova uoči subotnjeg plova za odličja. Fantela/Marenić mogu puno dobiti i uključiti se u igru za medalje, ali mogu i puno izgubiti, odnosno ispasti iz plova za odličja. Vodstvo su preuzeli Australci Belcher i Page.
U klasi Zvijezda Marin Lovrović Dan Lovrović zadržali su svoju izvanrednu petu poziciju, među posadama koje će sigurno konkuritati za olimpijske medalje. Vrlo obećavajući nastup naše posade, samo mjesec dana uoči svjetskog prvenstva u Francuskoj gdje će se jedriti za zadnja mjesta na Olimpijskim igrama. Prvi su Britanci Percy/Simpson, osvajači olimpijskog zlata iz Kine 2008. Marina i Dana samo tri boda dijele od drugog mjesta.
Tonči Stipanović i Filip Jurišić u Laseru su nakon osam jedrenja 24. i 30., Pavle Kostov i Petar Cupać su zadržali 26. mjesto u 49er-u nakon 11 jedrenja, odnosno vodeće u srebrnoj skupini, što je maksimum koji mogu ostvariti. U ženskom 470 Enia Ninčević i Romana Župan su 29. nakon osam jedrenja. Za ove hrvatske jedriličare regata će vjerojatno završiti sutra.
U Laseru vodi Australac Tom Burton, u 49er-u Danci Warrer/Hansen, a u ženskom 470 Australke Rechichi/Stowell.