Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Savez mora respektirati sve što je Zadar dao hrvatskom nogometu

04.04.2016. 22:00
Savez mora  respektirati  sve što je  Zadar dao  hrvatskom  nogometu


– Ovdje gotovo svakodnevno trenira 400 djece i Hrvatski nogometni savez treba voditi računa o jednom od svojih najvećih nogometnih središta – izjavio je Srebrić
Zorislav Srebrić redovno kao izaslanik Hrvatskog nogometnog saveza dolazi u Zadar na obilježavanje stradanja Hrvoja Ćustića. Ove godine stigao je u ulozi višeg savjetnika i kao takav mogao se uvjeriti kako propada nogometna infrastruktura na Stanovima. Oronule tribine, stolci bez naslona na sjeveru, korozija na preostalim željeznim ogradama, do neprepoznatljivosti izblijeđene i potrgane reklame oko igrališta… Najbolja slika trenutačnog stanja je bršljan koji polagano prekriva svečanu ložu. Lanjski proljetni zalet za mandata Igora Štimca, kada su se uređivale svlačionice i izvedeni manji zahvati na tribinama, danas je samo prošlo svršeno vrijeme. Na pitanje može li, i na koji način, HNS pomoći Zadru u aktualnom trenutku Srebrić je odgovorio:
– U Hrvatskoj na naše veselje djeluje oko 1700 nogometnih klubova od kojih na našu žalost možda samo njih pet ne treba odgovarajuću pomoć Saveza. S druge strane, Savez mora respektirati sve ono što su ovaj grad i županija dali hrvatskom nogometu i osigurati kvalitetnije uvjete za natjecanje u ligi u kojoj Zadar sada igra.
U Srebrićevom društvu bio je Josip Bajlo, jedan od rijetkih koji je još uvijek u klubu. Očito je Bajlo imao što reći Srebriću, ali i Stjepanu Merkašu, članu Izvršnog odbora HNS-a.
– Prenijet ću nadležnima o čemu smo razgovarali s ljudima iz kluba, koji su nam detaljnije opisali njihovu aktualnu situaciju, i onda vidjeti može li Savez pomoći da bi Zadar i dalje egzistira. Ovdje gotovo svakodnevno trenira 400 djece, zna se koliko je kvalitetnih nogometaša, trenera i sudaca došlo s ovog područja i Savez treba voditi računa o jednom od svojih najvećih nogometnih središta – rekao je Srebrić.