Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Did Jere: Malo mi sliči na Matu Parlova

04.04.2017. 22:00
Did Jere: Malo mi sliči na Matu Parlova


Na nedavnom boksačkom državnom prvenstvu za mlađe kategorije, održanom u Zadru, jedan od osvajača medalja bio je i Jure Bratović. U konkurenciji kadeta u kategoriji -52, čiji mečevi traju triput po minutu i pol, Jure je najprije odlukom sudaca 3:0 pobijedio Splićanina Duju Lipošinovića, a onda u finalu još jednoga splitskoga boksača, Vitu Rosu, također odlukom sudaca. Bilo je 2:1 za Bratovića.
– U BK Zlatna rukavica već sam nekoliko godina. Također i moj brat Nikola, ali on nije nastupio na prvenstvu – kaže Jure.
Učenik je OŠ Krune Krstića, a boks je zavolio veoma rano.
– Svidjelo mi se, a i u široj obitelji je bilo boksača pa smo brat i ja nastavili tradiciju.
Trener mu je Edi Milošević, stručnjak koji je često angažiran i za reprezentativne akcije.
– Borba s Lipošinovićem bila je baš prava, zanimljiva. I s Rosom isto. Zadovoljan sam.
Jurin djed Jere Perić i sam nekad boksač, samo se smješka. Za unuka, koji je prije nekoliko dana postao državni prvak, kaže:
– Meni malo njegov stil sliči na Matu Parlova. Velika je stvar što kao ljevoruk ima kontragard, a još je veća što je pun volje, motiva, energije… Lijepo ga je vidjeti u ringu.
Jure će se nastaviti pripremati za sljedeće mjesece. Planira sudjelovati u ligaškom natjecanju u svojoj kategoriji i tako skupljati iskustvo. Uskoro ove godine bit će i EP za njegovu dobnu kategoriju.
– Potrudit ću se da bih se plasirao na to natjecanje i bio što bolji – kratko kaže.
Valja mu vjerovati. Kad on udara…