Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

“General” napustio zadarsko područje

04.04.2017. 22:00
“General” napustio zadarsko područje


Proteklog tjedna završen je prvi dio snimanja filma i televizijske serije o generalu Anti Gotovini na zadarskom području. Snimanje je trajalo od 14. do 28. ožujka, a osim na zadarskom Forumu, snimalo se i na plaži na Boriku, u Islamu Latinskom, Kašiću, Škabrnji, Obrovcu, Šepurinama, Islamu Grčkom, Jasenicama-Velebitu, ali i u Crnom, Pločama i Babindubu.
Snimanje se na zadarsko područje vraća u svibnju kada će filmske ekipe raditi na Pagu, te u Turnju, Pakoštanima i Pirovcu. Sveukupno, u ožujku je aktivirano 300 statista s našeg područja, doznajemo od Ante Gašpara, zaduženog za upravljanje lokacijama. Iskustvo snimanja u Zadru proteklo je besprijekorno, kazao je.
– Sve je bilo u najboljem redu. Kao da su se svi natjecali da budu što bolji, od Filmskog ureda, Policije, Grada Zadra, Arheološkog muzeja, tvrtke Obala i lučice, Hrvatske vojske, branitelja, svih načelnika u mjestima kojima smo boravili i snimali, nizao je Gašpar, dodajući kako je Zadarska županija uvijek to bila, a sada postaje i velika filmska destinacija s velikim potencijalom, od lokacija do hotelskog smještaja s blizinom Velebita, Paga i drugih otoka, kao i zanimljivim lokalitetima, ne samo domaće ekipe, već i one strane.
– Imate vrhunski ljudski potencijal, od gostoljubivosti pa dalje. Imate sve što je potrebno da se netko tko snima osjeća ugodno i da ima sve informacije i pomoć. Počevši od susretljivosti i usluge Filmskog ureda Zadar do znanja ljudi koji rade i pomažu na snimanju, preko poznavanja stranih jezika. Zadar ne zaostaje Dubrovnikom, zaključio je Gašpar.
Film i televizijska serija u režiji Antuna Vrdoljaka snimaju se u produkciji Kiklop filma za Hrvatsku radioteleviziju. Projekt je nastao prema scenariju Antuna Vrdoljaka i knjige Nenada Ivankovića “Ratnik, pustolov i general”, a emitiranje televizijske serije na Hrvatskoj radioteleviziji predviđeno je u 2018. godini.