Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Policajci kroz igru djecu poučavali o prometu

Autor: Suzana Bandić

04.05.2010. 22:00
Policajci kroz igru djecu poučavali o prometu


Policijski djelatnici PU zadarske i predstavnici “IPA Zadarske” družili su se s mališanima iz dječjih vrtića “Zlatna lučica”, a djelatnici PP Gračac s mališanima iz “Baltazara”. Policajci su djecu kroz igru upozorili na opasnosti u prometu i pokazali im kako se ponašati
Mališane dječjeg vrtića “Zlatna lučica” u Sukošanu prošlog vikenda su posjetili kontakt policajci Policijske uprave zadarske i predstavnici regionalnog kluba “IPA Zadarska” koji su im podijelili prigodne darove te ih kroz igru uputili kako se ponašati u prometu.
Posjet dječjem vrtiću organiziran je u sklopu projekta “Policija u zajednici” koji djelatnici PU zadarske već godinama organiziraju na području grada i okolnih mjesta kako bi najmlađu populaciju educirali, ali isto tako i približili policijskim djelatnicima te izgradili međusobno povjerenje.
Predstavnici regionalnog klupa “IPA Zadarska” za svako su dijete pripremili po jednu edukativnu bojanku naziva “Prometna bojanka za djecu”, koje su im potom policajci podijelili nakon čega su zajedničkim snagama prionuli bojanju policajaca i policijskih vozila u bojanki.
Prigodne darove sukošanskim mališanima pripremili su i kontakt policajci Druge policijske postaje Zadar koji su im podijelili policijske reflektirajuće mini prsluke i plakate “Djeca pješaci u prometu”.
Za vrijeme posjeta kontakt policajac Robert Buble djeci je pojasnio kako se trebaju ponašati kada prelaze preko ceste, a u tome mu je pomogao i Ante Fuzul, policijski službenik za prevenciju Druge PP Zadar.
Nakon što su uspješno završili bojanje policajca i policijskih vozila u bojankama djeca su uspjela policijske službenike nagovoriti da ih provozaju u policijskom vozilu pa je palo nekoliko vožnji po Sukošanu. Oduševljenju djece i njihove odgojiteljice Danijele Katuše nije bilo kraja, a vrhunac zabave koji se ponajviše svidio dječacima bio je kad su policajce na koncu uspjeli “smekšati” da uključe policijsku rotaciju sa sirenom.
No, osim sukošanskih mališana potkraj prošlog tjedna s policajcima su se družila i djeca iz Gračaca. U pratnji odgojiteljice mališani iz gračačkog dječjeg vrtića “Baltazar” posjetili su Policijsku postaju Gračac tijekom koje su ih policijski službenici poveli u obilazak službenih prostorija i pokazali im policijska vozila. Mališanima je najzanimljivija bila prostorija za zadržavanje, no strpljivo su saslušali i policajce koji su ih upozorili na sve opasnosti koje im prijete u prometu i održali kratko predavanje o ponašanju u prometu. Potom su im podijelili prikladni promidžbeni materijal i nagradili ih bombonima za pažljivo slušanje. Ni dječica nisu ostala dužna policajcima pa su im uzvratili svojim crtežima, a na obostrano zadovoljstvo pao je i dogovor o ponovnom druženju.