Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Odlična glumačka interpretacija

04.05.2011. 22:00
Odlična glumačka interpretacija


Gostovanje Satiričkog kazališta Kerempuh u  Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar još jednom je pokazalo kako gradu Zadru zaista treba veće kazalište. Karte  za predstavu “Čudo u Poskokovoj dragi” rasprodane su  nekoliko dana prije predstave,  a stolica više tražila se i na sam  dan izvedbe. Jesu li publiku u  kazalište privukla zvučna glumačka imena Kerempuha ili  ime Ante Tomića po čijem  romanu je predstava napravljena ne zna se za sigurno.  Ipak jedno se zna – čitavo  vrijeme trajanja predstave, od  pojave prvog lika na pozornici  pa sve do gromoglasnog  aplauza kao nagrade za kraj,  publika se nije prestala smijati.
“Čudo u Poskokovokj dragi”  govori o Jozi Poskoku i njegovoj četvorici sinova:  Krešimiru, Zvonimiru, Branimiru i Domagoju koji u svojoj  Poskokovoj dragi žive u izolaciji po svojim zakonima. Shvativši da bi kućanstvo moglo  propasti bez ženske ruke najstariji sin Krešimir odluči da je  vrijeme za ženidbu i tu počinju  sve njihove nevolje. Krešimir  po ženu odlazi u Split i to ni  više ni manje odluči pronaći  svoju ratnu ljubav Lovorku  koju nije vidio petnestak godina. U priču se uskoro upletu  i novinari, branitelji, policija,  a sve završi otetom mladenkom i vjenčanjem.
Priča je naravno ispunjena  humorom i standardnim Tomićevim ruganjem našoj svakodnevici. Iako sama po sebi,  osim komične, nema veliku  umjetničku vrijednost zahvaljujući interpretaciji vrhunskih glumaca publika je imala  priliku vidjeti pravi urnebesni  spektakl. Među glumcima  osobito se iskazala Ana Maras  koja je igrala ulogu Lovorke.
Zaključujući po aplauzu i  atmosferi koja je vladala u  kazalištu, Zadar je definitivno  željan više ovakvih događaja.