Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Pobijediti u Opuzenu i ispisati povijest

04.05.2011. 22:00
Pobijediti u Opuzenu i ispisati povijest


U posljednje kolo Biograd ulazi s bodom prednosti ispred drugoplasiranog Metkovića 1963


Rukometašima Biograda ostao je još jedan korak do potvrde prvog mjesta u Drugoj ligi i ulaska u Prvu ligu. U posljednjem kolu momčad Tomislava Šarića gostuje kod Opuzena, posljednje momčadi lige koja je jednom nogom već u Trećoj ligi. Opuzenci imaju dva boda manje od pretposljednjeg Trogira, pa je njihova jedina varijanta spašavanja ta da pobijede Biograd, a da Trogir izgubi kod kuće od Trilja. Tada bi Opuzen i Trogir bili bodovno izjednačeni, no Opuzenci su bolji u međusobnim dvobojima.
Biogradska računica mnogo je jednostavnija jer Šarićevi igrači imaju sve u svojim rukama. U posljednje kolo ulaze s bodom prednosti (37-36) ispred Metkovića 1963 koji je ovaj vikend domaćin Jelsi. Utakmica je to u kojoj pobjeda Metkovaca ne bi trebala doći u pitanje, pa je jasno da pobjeda treba i Biogradu. Prošli vikend Biograd je kod kuće nadigrao Kamičak (30:20) i tako se riješio jednog od dva suparnika u borbi za titulu prvaka. Nakon nekoliko lošijih izvedaba ovog proljeća, pri čemu se posebno ističe težak poraz u Metkoviću (23:34), Biograd je protiv Kamička izgledao jako dobro i trebalo bi se u Opuzenu dogoditi pravo čudo da utakmica donese bilo što drugo osim pobjede gostiju. No, iako su čuda rijetka, ona se ipak događaju, pa su stoga i u kraljevskom gradu na oprezu. Makar bi trebali biti iako Marin Tomić, predsjednik kluba, u svom stilu poručuje.
– Pobijedit ćemo sa 20 golova razlike!
Ipak, dva boda još nisu osvojena, a jedan kiks mogao bi sve dobro što je napravljeno ove sezone gurnuti u drugi plan. Da se to ne bi dogodilo, Šarićevo društvo utakmicu mora shvatiti ozbiljno i ne razmišljati previše o tome da je riječ o dvoboju prve i posljednje momčadi lige. Iako Opuzen ovog proljeća ne briljira (u deset utakmica četiri osvojena boda) u posljednjem kolu odigrali su sasvim solidno u Trilju (poraz 33:35) pa se i iz tog rezultata može zaključiti da u dolini Neretve još nisu digli ruke od Druge lige. Dakle, Biogradu neće biti lako jer ne kaže se bez razloga da je najteže pobijediti na onim utakmicama u kojima ste pobjedu, svjesno ili ne, upisali i prije nego što ste izašli na teren. U slučaju da Biograd i Metković budu bodovno izjednačeni u prednosti su Metkovci zbog boljeg međusobnog skora.
Prvo mjesto za Biograd bilo bi doista veliki uspjeh, vjerojatno najveći u povijesti kluba. Iako ulazak u Prvu ligu donosi mnogo (financijskih) upitnika, ovakva se šansa ne propušta. Što će biti sutra, ima li ovakav Biograd šansi u Prvoj ligi, hoće li najbolji igrači otići bez obzira na viši rang koji je nadohvat ruke, trenutačno i nije toliko važno. Bitan je samo Opuzen i pobjeda u toj utakmici. A o onome što dolazi nakon toga razmišljat će se kada za to dođe vrijeme. Ne kaže se ni za što u evanđelju da je svakom danu dosta zla njegova…
 


Druga HRL – jug




Rezultati 21. kola: Biograd – Kamičak 30:20, Trilj Pršut Voštane –  Opuzen Tehnodelta 35:33, Olimpija –  Metković 1963 22:25, Jelsa – EMC  Split II 30:30, Solin – Trogir 23:27,  Dubrovnik – Krilnik 10:0 (b.b.).
Poredak: Biograd 37, Metković 1963 36, Kamičak 33, EMC Split II, Dubrovnik 20, Trilj PV 19, Krilnik 17, Solin 16, Jelsa 15, Olimpija 14, Trogir 13, Opuzen T. 11
 U 22. kolu igraju: Opuzen Tehnodelta –  Biograd, Trogir – Trilj PV, Kamičak – Olimpija,  Metković 1963 – Jelsa, EMC Split II – Dubrovnik,  Krilnik – Solin.