Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadovoljni i s minusom od 25

04.05.2011. 22:00
Zadovoljni i s minusom od 25


Imamo u sljedećem kolu Zadar, a u posljednje dvije utakmice imamo priliku ostvariti jednu do dvije pobjede i to su dvoboji s kojima želimo zaključiti na najbolji mogući način već sada fenomenalnu sezonu


Gostovanje kod  Zagreba odrađeno je za  košarkaše Borik-Puntamike,  a sva tri cilja pred put u  metropolu su ispunjena. Želja  im je bila prvenstveno završiti  utakmicu bez novih ozljeda  kako bi u posljednja tri kola  mogli lakše do još koje pobjede, također su oni igrači koji  su manje igrali kroz sezonu  dobili svoju minutažu, a na  kraju 25 minusa se može  smatrati prihvatljivim porazom od jedne tako kvalitetne  momčadi poput Zagreba. Taj  poraz možda je mogao biti i  manji ako se uzme u obzir  podatak da su polovicom druge dionice zeleni imali i vodstvo 26:25, no uslijedio je  munjeviti odgovor Zagrebaša  koji su u drugom poluvremenu ubacili u brzinu više i  usmjerili utakmicu na kraju u  revijalne vode. Zaslužena  pobjeda Zagreba, priznat će i  sam bek Puntamičana, Petar  Marić.
– Svjesni smo bili da ćemo  teško svih 40 minuta pružati  onakav otpor kakav smo  pružali u prvih 15 minuta  utakmice. Dok je bilo snage,  bili smo u egalu sa Zagrebom,  čak smo i poveli tricom Jurjevića u drugoj četvrtini, no  tada su domaći košarkaši napravili 10-0 seriju i pred nastavak su uspjeli povesti sa šest  razlike. Treća četvrtina se pokazala kobnom za nas, jer su  tada odigrali fenomenalno.  Mulaomerović je zabio tri  trice, pridružili su mu se  Žorić, Simon i Mašić te se  vrlo brzo njihova prednost  popela do dvadesetak poena.  Jednostavno nisu mogli promašiti koš dok se kod nas  osjetio umor i manjak iskustva. Na kraju smo uspjeli  spriječiti katastrofu, jer u posljednje dvije minute smo uspjeli spustiti s tridesetak minusa na 25 što se može smatrati prihvatljivom razlikom s  obzirom na kvalitetu i iskustvo Zagreba.
Ovakve utakmice protiv  top hrvatskih klubova za vas  ne predstavljaju prioritet, već  su vam bitnije one protiv A-1  ligaša s kojima ste pokazali  da se ravnopravno možete  nositi. U posljednja tri kola  čekaju vas još dvije takve  utakmice. Nakon Zadra kojeg  dočekujete u Jazinama idete  u goste Zaboku i doma  dočekujete Alkar.
– Imamo u sljedećem kolu  Zadar, a u posljednje dvije  utakmice imamo priliku ostvariti jednu do dvije pobjede  i to su dvoboji s kojima želimo  zaključiti na najbolji mogući  način već sada fenomenalnu  sezonu. Pokazali smo protiv  A-1 ligaša u Ligi za prvaka da  možemo više nego ravnopravno s njima igrati. Alkar smo  dobili u gostima, Zabok i Split  nadigrali u Jazinama, pa sada  imamo priliku da povećamo  ovaj odličan zbir pobjeda do  sada. Nadamo se da nećemo  stati na brojci četiri, već imamo šansu da to podebljamo  na pet ili čak šest.
Možda već u subotu dođe  peta, iako vam je gost Zadar.  Od njih ste doživjeli najteži  poraz u Ligi za prvaka. Kako  bi trebalo to izgledati u subotu u Jazinama.
– Onaj prvi susret na Višnjiku nije za nas bio dobar.  Odigrali smo najlošije u cijelom natjecanju i to će nam u  subotu biti motiv više da pokušamo napraviti iznenađenje. Moguće je sve, pa i  dobiti Zadar, a najbolji put je  za tako nešto pokazao Split  pobjedom protiv Cedevite. Sigurno je jedino da nećemo  biti onako loši kao u prvoj  našoj utakmici, a uz bespoštednu borbu i pravi pristup  možemo doprinijeti da u Jazinama Zadrani mogu gledati  pravi gradski derbi – za kraj je  kazao Marić.
 


Priliku dobili svi




Protiv Zagreba trener Neven Plantak je bio lišen usluga standardnog dvojca Petanija i Mrkića. Na put je odveo 11 igrača od kojih je najmanju minutažu dobio Grabovac (4 minute), Troskot i Marin su dobili solidnih 12 minuta, dok su ostali ravnomjerno rasporedili po dvadesetak minuta. Statistički gledano najveća razlika se pokazala između Zagreba i Borik-Puntamike u preciznosti šuta za dva. Puntamičani su dvicu gađali malo preko 50% dok su mravi imali odličnih 80%. Čak 33 od 41 upućene dvice su prošle kroz mrežicu nešto slično kao i Cedevita protiv Borik-Puntamike u Jazinama u 2. kolu.