Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Biti ili ne biti Sonika protiv Dubrovnika

04.05.2012. 22:00
Biti ili ne biti Sonika  protiv Dubrovnika


Situacija pred gostovanje Dubrovnika je jasna. Treba nam pobjeda, ako je moguće s pet ili više razlike – kaže Marko Selin


Odluka o posljednjem mjestu koje vodi u A-2 ligu košarkaša past će vjerojatno večeras u Jazinama u dvoboju Sonik-Puntamike i Dubrovnika. Pobjeda od minimalno pet poena razlike Puntamičane će osloboditi te velike brige koja ih mori cijelu Ligu za ostanak, no s tim se sigurno neće složiti gosti iz Dubrovnika koji su s pojačanjima dovedenima nakon završetka osnovnog dijela uspjeli pobjeći s dna ljestvice. Dubrovačka svlačionica se dolaskom Bizace i Petkovića potpuno razbudila te su u kratko vrijeme od najvećih gubitnika u A-1 ligi postali protivnik kojeg se itekako želi izbjeći. U zadarskom taboru unatoč tome s optimizmom gledaju na utakmicu odluke, iako se oprez može iščitati iz svake rečenice trenera Marka Selina.
– Sitaucija pred gostovanje Dubrovnika je jasna. Treba nam pobjeda, ako je moguće s pet ili više razlike. Svjesni smo da je situacija takva kakva jest i teško je predvidjeti razvoj situacije u takvoj utakmici koja puno toga donosi, ali i odnosi. Trebat će nam obrana krvavih koljena, puno snažnija i čvršća nego ikad. Gosti i mi imamo isti cilj i stoga se može jedino očekivati velika neizvjesnost te borba do samog kraja utakmice.
Gosparima sve konce igre vuku novopridošli Bizaca i Petković.
– Njihovim dolaskom potpuno im se promijenila krvna slika. U osnovnom dijelu natjecanja bili su uvjerljivo posljednji i u mnogim utakmicama su poraženi s visokim razlikama. Ulaskom u Ligu za ostanak doveli su dva zvučna imena za okvire A-1 lige i napravili s njima pun pogodak. Vrlo brzo su sustigli ostalu konkurenciju te su se doveli u situaciju da odlučuju sami o sebi kao i mi. Igraju inteligentnu košarku, ne srljaju, čekaju greške protivnika te će biti teško bez velike borbenosti i angažmana doći u situaciju iz koje bi mi diktirali igru.
Kako zaustaviti Bizacu?
– On je kvalitetan igrač, koji definitivno zaslužuje pozornost, a s druge strane je težak za zaustaviti. Imamo tri opcije kako ćemo ga pokušati čuvati i cilj nam je svesti ga na što manji postotak šuta.
Imaju li igrači veliko psihološko breme na svojim leđima pred ovakve biti ili ne biti utakmice?
– Pokušavam ih kroz razgovore opustiti i vidjelo se protiv Darde kako se može takvim pristupom u napadu bolje pogađati. A da nije bilo onako dobre obrane onda bi zapelo i u napadu. Stoga je recept jednostavan. Neprelazna obrana daje snagu u napadu i to je jedini put s kojim možemo do pobjede – podvukao je Selin.
Raspored 9. kola: Sonik-Puntamika – Dubrovnik, VROS Darda – Alkar, Kvarner – Križevci.