Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Marijana Stipić potvrđena za općinsku državnu odvjetnicu

04.05.2012. 22:00
Marijana Stipić potvrđena za općinsku državnu odvjetnicu


Odlukom članova Državnoodvjetničkog vijeća Marijana Stipić imenovana je općinskom državnom odvjetnicom u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru nakon što je nešto više od godinu dana bila vršiteljica te dužnosti. Njezin protukandidat bio je zamjenik općinskog državnog odvjetnika u zadarskom ODO-u Igor Vulić koji iza sebe osim državnoodvjetničkog staža ima i policijsko radno iskustvo.
Stipić je, podsjetimo, na poziciju v.d. državne odvjetnice imenovana nakon što je Trpimir Kučina, koji je godinama bio na toj poziciji, suspendiran te mu je izrečena i zabrana napredovanja u sljedeće tri godine.
Imenovanjem Marijane Stipić riješen je “v.d. mandat” u zadarskom ODO-u, dok zadarski Županijski i Općinski sud još uvijek čekaju odluku Državnosudbenog vijeća u njihovim slučajevima.
Podsjetimo, još 1. ožujka ove godine na sjednici DSV-a najavljeno je imenovanje predsjednika Županijskog suda u Zadru za koju poziciju se prijavio samo Marijan Bitanga, no zbog prikupljanja dodatne dokumentacije i provođenja određenih provjera, to je odgođeno do daljnjeg. Imenovanje predsjednika Općinskog suda gdje v.d. predsjednika obnaša Hrvoje Visković, ujedno i jedan od pet kandidata za tu fotelju, odgođeno je zbog pritužbe jednog od kandidata. Naime, kako neslužbeno doznajemo, žalbu je uložio sudac parničnog odjela u Općinskom sudu u Zadru Željko Rogić zbog pogrešnog izračuna bodova temeljem kojih se donosi i konačna odluka.