Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Flash mob za Nives

Autor: Valentina Mlađen

04.05.2013. 22:00
Flash mob za Nives

Foto: PIXSELL



Jedinstvenim plesnim performansom, tzv. flash mobom, Plesna udruga Gesta jučer je ispred  Boutique Hostela Forum najavila 2. zadarski plesni festival. Brojni plesači Geste na trenutak su zaustavili cirkulaciju prolaznika Kalelargom koji su oduševljeno promatrali mlade izvođače, a tijekom koreografije s hostela je spušten plakat festivala koji će na njemu ostati dva tjedna. 
Drugi zadarski plesni festival – In memoriam Nives Šimatović Predovan, posvećen uspomeni na veliku zadarsku plesnu pedagoginju iz čijeg je studija izrasla i Gesta, održat će se u našem gradu 18. svibnja, a plesače će i ove godine ugostiti zadarsko Kazalište lutaka. Mladi festival koji je izgrađen prošle godine na entuzijazmu voditeljice Geste Nene Jurišić ove godine u Zadar dovodi 18 plesnih skupina, pet više nego lani, a zahvaljujući gostima iz Makedonije i Slovenije ove godine nosi i međunarodni predznak.
Zahvaljujući prekrasnom gradu i odličnim tehničkim uvjetima koje nudi Kazalište lutaka Zadarski plesni festival trenutno je gostovanje koje plesne udruge ne propuštaju. Prošle godine veliki entuzijazam pokazala je i domaća publika koja je bez problema napunila dvoranu.
I ove godine predstavit će se i udruge zadarskog kraja pa će tako uz Gestu nastupiti Zadarski plesni ansambl, Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa, Plesna udruga »Kissa« Pag te  Plesni klub »Zara« Zadar.
Posebnost festivala je što se svi sudionici mogu predstaviti s dvije plesne točke, te promovira različite plesne izričaje pa će tako Zadrani imati priliku vidjeti brojne plesne stilove na jednom mjestu.
V. MLAĐEN