Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nazor: Imamo još svježine i motiva

04.05.2016. 22:00
Nazor: Imamo još  svježine i  motiva


“Htjeli smo dobiti sa što manjim utroškom energije i u tome smo uspjeli, jer smo se pridržavali taktičkog plana od samog početka. Nismo dali protivniku da se razigra, a iako smo imali problema s vanjskim šutom, jako kvalitetno smo napadali obruč. Od početka smo držali konce igre u našim rukama, a kada imamo jaku tranziciju prema naprijed, onda ovakvim momčadima padne koncentracija u defanzivnom mečiranju po dubini i širini. Nama je to otvorilo velik broj laganih poena i tako nam se diglo samopouzdanje. Nakon toga nam se poboljšao i protok lopte u pozicijskoj igri. Nadam se da ćemo u sljedećim utakmicama još više popraviti ravnotežu između unutarnje i vanjske lonije.”
Tako je Ante Nazor ukratko prokomentirao sinoćnju uvjerljivu pobjedu protiv Splita. Kazao je i sljedeće:
– Kada imamo maksimalnu defanzivnu odgovornost svih pet igrača, onda postajemo gazde na terenu. Kada to nemamo, onda igramo ruski rulet sami sa sobom. To je jedini put i na njemu moramo ustrajati do kraja sezone. Pokazali smo da imamo još dosta svježine i motiva.
Zadar je dominirao tijekom svih 40 minuta, a Nazor ističe:
– Posebno mi je drago što smo u treću četvrtinu ušli maksimalno koncentrirano, kao da je rezultat 0:0. Odmah se okrećemo sljedećoj utakmici, jer moramo nastaviti podizati kvalitetu igre do kraja Lige za prvaka, kako smo to činili u posljednja četiri kola.
U nedjelju će Zadar gostovati kod Cedevite.
– Pokazali smo da, bez obzira na sve, možemo igrati s njima na jednu loptu i nadam se da će to biti slučaj i ovaj put. Zato se moramo maksimalno držati taktičkog plana i biti nadasve borbeni, te im se suprotstaviti dodatnim naporom – zaključio je trener Zadra.
Na press konferenciju nakon utakmice nisu došli predstavnici Splita, ali zato jest Toni Jelenković, najmlađi član zadarske momčadi.
– Ušli smo u utakmicu maksimalno koncentrirano, držali smo se dogovora s trenerom i dali sve od sebe. Držali smo jaku obranu, a u napadu nam se otvorilo i završilo je dobro. Naravno da nismo očekivali ovako visoku pobjedu, ali rasli smo iz minute u minutu pa tako i rezultat. Hvala treneru na ukazanoj prilici i povjerenju. Okrećemo se Cedeviti, idemo odigrati najbolje što možemo i pokušati ih iznenaditi – rekao je Jelenković.