Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Saljanin slomio bedrenu kost, Austrijanka na jedrenju teško ozlijedila glavu

04.05.2016. 22:00
Saljanin slomio bedrenu kost, Austrijanka na jedrenju teško ozlijedila glavu


Članovi posade, svi strani državljani, u izvještaju djelatnicima Lučke ispostave Biograd na moru izjavili su da je Austrijanka ozljedu glave zadobila prilikom pada na palubi jedrilice
Zbog teže tjelesne ozljede jučer ujutro je jedan mještanin Sali medicinski transportiran u zadarsku Opću bolnicu, a prekjučer je u Pakoštanima organiziran medicinski prihvat austrijske državljanke koja se ozlijedila tijekom plovidbe kod Vrgade, izvijestili su iz Ministarstva prometa, pomorstva i infrastrukture.
U Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) su već oko 7.30 sati zaprimili telefonski zahtjev mjesne liječnice za hitan medicinski transoprt pacijenta u teškom stanju iz Sali u Zadar, o čemu je Središnjica odmah obavijestila Lučku kapetaniju Zadar, odnosno nadležnu Lučku ispostavu Sali čiji su djelatnici preuzeli 68-godišnjeg pacijenta S.L.
U pratnji dežurne liječnice i medicinske sestre on je službenim plovilom saljske Ispostave stigao u Zadar za sat i pol nakon čega su ga zbog sumnje na teški prijelom bedrene kosti u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici tima Hitne medicinske pomoći Zadar.
Austrijanka S.W. (56), teško je ozlijeđena u srijedu poslijepodne na jedrilici u charteru pod hrvatskom zastavom kojom je plovila uz obalu otoka Vrgada. Dojavu o ozljedi zaprimio je Županijski centar 112 od članova posade kojih je na jedrilici Santa Anastasia bilo ukupno jedanaset. Posada je ujedno i oko 14 sati uputila poziv pogibelji u MRCC Rijeka nakon čega je o događaju obaviještena Lučka kapetanija Zadar, ispostava Biograd na moru. Posada je upućena da pristane na obalu u Pakoštane gdje ih je dočelakao tim Hitne medicinske pomoći i ženu prevezao u zadarsku Opću bolnicu. Nakon pružene pomoći tamo su joj  utvrdili teške ozljede glave, slomljena joj je čeona kost te je dobila krvaranje u mozgu.
Članovi posade, svi strani državljani, u izvještaju djelatnicima Lučke ispostave Biograd na moru izjavili su da je Austrijanka ozljedu glave zadobila prilikom pada na palubi jedrilice.
– Posada i plovilo koje je u vlasništvu austrijske charter tvrtke, zadržani su u pakoškoj luci do okončanja očevida, izvijestio je David Radas iz resornog ministarstva.