Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadar po drugu krunu

Autor: Šime Ćurko

04.06.2009. 22:00
Zadar po drugu krunu


S maksimalne tri pobjede (Koprivnica, Mursa, Medveščak) kadetkinje Zadra prošli su vikend na poluzavršnom turniru u Koprivnici osvojile prvo mjesto u svojoj skupini i tako izborile završni turnir kojem je ovaj vikend domaćin Šibenik. Zadranke će večeras (subota, 17) u prvoj polufinalnoj utakmici igrati protiv domaćina Jolly JBS-a s kojim su već triput igrali ove sezone.
– Jednom smo izgubili u prijateljskoj utakmici, a u Dalmatinskoj ligi smo ih dvaput pobijedili. Taj podatak, međutim, ne znači mnogo jer danas će biti sasvim nova i drugačija utakmica. Na ovakvim turnirima domaćin je uvijek u laganoj prednosti, ali bez obzira ne očekuje ravnopravno natjecanje u kojem sve četiri ekipe mogu do titule – kaže Rajko Vidaković, trener Zadranki, koji je ipak izdvojio Medveščak kao prvog favorita za pobjednički pokal.
– Medveščak ima tri visoke igračice i to je njihova znatna prednost pred ostalima. Bez obzira što smo ih pobijedili u Koprivnici treba znati da je to bila nevažna utakmica i vjerujem da je Medveščak tada skrivao neke svoje adute.
Nije ni Zadar “za baciti”. U svojim redovima imate tri igračice koje imaju seniorsko iskustvo, a većina djevojaka prije dva tjedna osvojila je titulu juniorskih prvakinja Hrvatske. Dovoljan razlog da se i drugi pribojavaju Zadra.
– Znamo da nismo bezazleni i tako sigurno i drugi razmišljaju o nama. Potencijal ove ekipe je neupitan, to smo već više puta pokazali. Jedina poteškoća nam je ta što nemamo toliko rješenja na klupi, ali vjerujem da se to u Šibeniku neće osjetiti – zaključuje Vidaković.
U drugom polufinalu u subotu u 19 sati igraju Medveščak i Montmontaža, a u nedjelju je finale u 12, a dvoboj za treće mjesto u 10 sati. Turnir se igra u dvorani u Ražinama. Kad je riječ o 12 igračica koje Vidaković vodi u Šibenik u odnosu na Koprivnicu u ekipi nema Dee Masnov, a nova djevojka je Ivona Iličić. Inače, u klupskoj riznici dva su trofeja kadetskih prvakinja Hrvatske, Zadar ih je osvojio 2004. i 2005.
Dakle, za Zadar će nastupiti: Glorija Sikirić, Ivana Blažević, Ema Meštrović, Sanja Kovačević, Marija Krpina, Marta Malta, Karla Pensa, Matea Žilić, Marija Vukić, Lucija Brkljača, Tea Sinovčić, Ivona Iličić.