Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Boisa: Ne razmišljamo o pritisku, idemo na pobjedu

Autor: Andrija Dešpoja

04.06.2010. 22:00
Boisa: Ne razmišljamo o pritisku, idemo na pobjedu

Foto: Zvonko KUCELIN



VLADIMER BOISA
– Bili smo dobri, držali smo se do samog kraja utakmice, no presudio je odličan vanjski šut Cibone. Bila je dobra utakmica, prava finalna i nadam se da ćemo potvrditi naslov u utorak. Pritisak postoji, no on je sastavni dio sporta i ne može se igrati finale bez pritiska. Mi ako mislimo uzeti naslov onda ne smijemo razmišljati o pritisku nego krenuti uzeti pobjedu u utorak i proslaviti je sa svojim navijačima koji su bili fenomenalni danas.
MARKO TOMAS
– Osjetio sam problem još na treningu prije utakmice sa ahilovom tetivom. Pokušao sam igrati, htio sam, ali sam prvu četvrtinu uglavnom prošetao i nije bilo smisla stajati u igri. Ne znam hoću li moći nastupiti u utorak, to će te morati pitati liječnika. Važno je da smo pobijedili i sad treba u Zadru to ponoviti i onda smo puno bliže naslovu.
TRENT PLAISTED
– Odlično su pucali tricu, otvoreni šutovi su im svi ulazili i kad tako pogađaju onda je teško igrati protiv njih. Ipak ovo je serija utakmica,  i tu treba brzo zaboraviti što je bilo te se okrenuti onome što dolazi, a to je utorak u našoj prepunoj dvorani odigrati odličnh 40 minuta te sa vjernim navijačima doći do toliko željene titule. Pričati o pritisku je pomalo glupo, jer bez toga nema zanimljivosti, a pokazali smo u prve dvije utakmice da možemo odraditi ono što se zahtijeva od nas.
TOMISLAV RUŽIĆ
– Cibona je imala 60 posto za tricu, sve im je ulazilo i nije se jednostavno moglo napraviti nešto više. Unatoč tome odigrali smo jako dobro, pokušali smo ih zaustaviti na sličan način. Stisli smo se u reket i pustili im vanjski šut kao što smo igrali u prve dvije utakmice, ali ovaj put su pogodili sve. Držali smo se zone dosta dugo baš iz razloga što smo vjerovali da će im stati taj šut, no onda bi nam uzeli napadački skok, pa ponavljali i tu smo izgubili malo konce. Oni su vrlo kvalitetna momčad, no u utorak očekujem punu dvoranu te gromoglasnu podršku naših navijača što će nam biti sigurno veliki vjetar u leđa.
JAMONT GORDON
– Konačno je zaigrala cijela momčad, a ne samo Tomas i ja i to se osjetilo na terenu. Prevladala je naša veća energija koju smo unijeli u utakmicu. Zadar je igrao vrlo pametno, dosta dobro iskorištavao neke svoje prednosti, no ovaj put smo uspjeli pogađati izvana, i to više nas. To nam je nedostajalo u prve dvije utakmice i optimističan sam pred četvrtu utakmicu u Zadru. Zadar ima ludu atmosferu u svojoj dvoran što se dobro osjetilo i u drugoj utakmici. Međutim, na nama je da ponovimo ovo izdanje i mislim da imamo dobre šanse da se vratimo u Zagreb. Svađa s Rokom Stipčevićem na krajuutakmice je bila iz razloga što me je uštipnuo u nekoliko navrata i puknuo sam.
ROK STIPČEVIĆ
– Cibonin tricaški festival je presudio. Vukušić i Bogdanović su stavili svaki od njih po pet trica i teško je bilo parirati tome. Ipak ne treba raditi neke analize nakon ovog poraza, jer nas očekuje četvrta utakmica već u utorak i misli su nam već usmjerene ka toj utakmici u kojoj vjerujem da ćemo zaključiti priču. pritisak je prisutan isto koliko u svim utakmicama dosad i mislim da nam to neće biti problem. Uz našu punu dvoranu bit ćemo sigurno na visini zadatka te donijeti Zadru treći naslov u povijesti.