Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Da je više seksa, a manje nogometa, gdje bi nam kraj bio

04.06.2011. 22:00


Taman kad sam mislila da je za ovu  sezonu nogometna groznica  završila, ovi u kvartovskom šiznuli  zbog utakmice naših i nekih tamo  Gruzijaca. Te prokletstvo Poljuda, te  igraju za onog malog što je prebrzo  vozio i skršio se s autom… Da ne  govorim kako je i Bilić koji je bio  deklarirani ateist ili skeptik počeo ko  D. Jusup okolo šetati s krunicom i  slikom gospe po terenu….
Jbte, ti naši nogometaši su parada  pijanstva, a nogomet parada kiča… E  da, i još kad Hajduk igra – poznati  dečki u bijelom…
Uglavnom, da skratim priču, na  jedvite jade smo pobijedili te  Gruzijce koji su mi poznati samo po  reklami iz djetinjstva: crni gruzijski  čaj. Što govori da bi pametnije bilo da  se naša nacija bavi seksom nego  nogometom, jer zbog nogometa i  natalitet pati. Ili u prijevodu da smo  debelo u banani, tako da  se ni  nogometom više ne možemo  dičiti….
Imamo li se čime dičiti uopće? Osim  posrnulog gospodarstva, još  posrnulijih političara… Da smo  dobro u banani govori i činjenica da  nam Sveti otac 800 godina nije  dolazio u posjet, a u zadnjih 15-16  dolazi već četvrti put. Imam blagi  osjećaj da nas ni to više ne može  spasiti.
Kaže mi prijatelj neku večer da bi se  preselio na Novi Zeland. Klima slična  našoj, janjetina jednako dobra, a  država i društvo totalno zdravi. A kako  je krenulo, mogla bih i ja. Pa ću  prodavati janjad, biti pastirica i  stvarno odmoriti mozak na paši.
Opet su mi atakirali susjedi zdravu  pamet. Netko se opet ženio, krstio ili  se zaručio. Puštali su Rozgu cijelu  večer. Zaista ne mogu to slušati više.  Ni privjeske ni bižuteriju. Ma i da je od  zlata taj njen privjesak i slike lica iz  kolica. Ako radi ničeg drugog, zbog  toga bih se preselila. Opet je netko  zvao policiju koja je dejstvovala.  Dečki u plavom dođu, Rozga stane,  dečki u plavom odu – Rozga nastavi.  I tako preko nekoliko puta…. Ne  znam što više volim čuti, Jacu i njen  engleski ili Rozgu i njenu  bižuteriju…
Najavili su dobru turističku sezonu.  Hrvatska raj na zemlji, za oderati  turista. Jer su poskupjeli, već  tradicionalno, čim nanjušimo eure, i  trajekti i sve vrste prijevoza, a  restorane da ne spominjem. Nigdje u  reklamama ne govore kako smo  bezobrazno skupi. Prvo za nas koji  živimo ovdje, a onda i one koji dolaze  ovdje, a puno su dubljeg džepa od  našeg. Ni jedna reklama nije  napravljena na tu temu. A samo mi  koji živimo ovdje u zoni sumraka to  znamo. Tako da ću se nekako  nastojati dočepati neke egzotične  zemlje u kojoj padaju glave  državnicima i za manje od dvije  tisuće kuna letjeti do tamo, jesti tri  puta dnevno koliko hoću i što hoću i  spavati u hotelu s bar četiri zvjezdice.  A možda kao Hohnjec mlađa  sretnem nekakvog šeika. Ma ne treba  me ni ženiti, samo da uspostavimo  međunacionalne prijateljske  odnose. Ono, tipa: mijenjamo se za  mjesto boravka: deset dana ja tamo,  deset oni kod mene.
Odlučila sam se ići banjati jer mi je  tlak u peti po ovakvom šugavom  vremenu. Oladit glavu i tilo. Sve mi  sritno bilo, valjda nisam zaboravila  plivati, valjda se neću utopiti….
Mare (mare-zd@net-hr)