Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Prestalo je kucati srce malog Roka

04.06.2011. 22:00
Prestalo je kucati srce malog Roka


Prestalo je kucati srce malog Roka Ugrinića, iz Ugrinića na otoku Pašmanu, kome je u listopadu protekle godine dijagnosticiran teško izlječivi oblik tumora na mozgu. Nakon sedam mjeseci suza, strepnje, straha, molitve i nadanja iz Onokološkog odjela na zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj kao grom iz vedra neba odjeknula je tužna vijest, osmogodišnji Roko u subotu je izgubio životnu bitku sa zloćudnom bolešću.
– Umro je naš anđelić Roko. Sve je učinjeno što je u ljudskoj moći da ozdravi. Anđele mali, pazi i čuvaj svoje roditelje i daj im snage. Neka ih Roko tvoja dobrota i nevinost prati u životu kao najljepša uspomena, jecajući je rekla jedna od Rokovih rođakinja.
Podsjetimo, hrabri dječak Roko se s opakom bolešću od listopada mjeseca protekle godine borio u zagrebačkoj Dječjoj bolnici u Klaićevoj čije medicinsko osoblje dalo sve od sebe da ga izlijeći. Osim roditelja Katarine i Nikole koji su svih sedam mjeseci bili uz krevetić svog sina, s njima su učestalo u Zagrebu bile i tete Božena Brzić i Ivana Mušćet te druga rodbina i prijatelji.
Mali Roko je operiran ali nikako nije mogao podnijeti zračenje. Jedino je rješenje bilo odlazak u privatnu kliniku u njemačkom Munchenu na protonsko zračenje koje uništava samo tumorske stanice, a ne i zdrave – stoga je ta terapija učinkovitija te se lakše podnosi. Međutim, kao i svako liječenje u inozemstvu, tako i  je i ta iziskivala izuzetno velika novčana sredstva pa je pokrenuta humanitarna akcija pod nazivom “Veliko srce za pomoć Roku” u svrhu konkretne materijalne pomoći.
Na dva humanitarna mega koncerta održana u sportskoj dvorani u Biogradu na Moru i legendarnom hrvatskom hramu košarke u zadarskim Jazinama uz nastupe hrvatskih estradnih zvijezda jednostavno se tražilo mjesto više. Zahvaljujući dobrim ljudima održan je i hvalevrijedni humanitarni koncert u Preku na otoku Ugljanu, otvoren je i poseban račun.
No, mali Roko, nažalost, imao je svoj poseban, tajni račun. Usprkos muci koju je morao proći kao da je čekao neki najpovoljniji ovozemaljski trenutak da bi vječno sklopio svoje male oči.
Posljednji ispraćaj malog anđela Roka bit će u utorak na mjesnom groblju u Tkonu u 17 sati.