Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

O ponavljanju izbora u Polači danas odlučuje Ustavni sud

Autor: Suzana Bandić

04.06.2013. 22:00
O ponavljanju izbora u Polači danas odlučuje Ustavni sud

Foto: Vedran SITNICA



Izbori za gradonačelnika Grada Zadra i župana Zadarske županije na biračkom mjestu broj 2, odnosno u Arbanasima, ponovit će se i treći put. Odlučilo je tako Županijsko izborno povjerenstvo koje je ujedno donijelo i odluku o ponavljanju izbora i u Općini Polača gdje je, jednako kao i u Arbanasima, pronađen po jedan listić više nego što ih je trebalo biti.
No ipak, konačnu odluku o tome ima li Polača već načelnika ili će se u tom mjestu izbori ponavljati i treći put donijet će Ustavni sud. Njima se, naime, požalio dosadašnji načelnik Viktor Prtenjača, koji je, kako se moglo neslužbeno čuti, osvojio 17 glasova više od nezavisnog protukandidata Josipa Kulaša, a nakon što je ŽIP odbacio njegov prigovor.
 
– Ja se osjećam apsolutnim pobjednikom izbora. Greška je otkrivena, a osim toga, ne radi se o razlici od glasa ili dva, već 17. Stoga smatram da ja ne trebam ispaštati radi tuđe pogreške, a koju na koncu ta osoba i priznaje – kaže Prtenjača ujedno zahvaljujući svima onima koji su mu dali svoje povjerenje. No, na neregularnost izbora uložio je prigovor i Prtenjačin protukandidat, nezavisni Josip Kulaš koji se također zahvalio biračima.
– Zahvaljujem biračima koji su se unatoč prijetnjama usudili dati glas meni i kandidatima drugih stranaka te tako suprotstaviti nepravdi. U nedjelju, 9. lipnja, očekujem pobjedu te da će se ispraviti nepravda koja mi je učinjena zbog ovih koji su učinili da se izbori ponavljaju – rekao je Kulaš dodavši kako on ne vjeruje u bezazlenu omašku, a to stoga što su prve informacije s terena govorile o njegovoj pobjedi što je, kaže, očito prestrašilo protivnike.