Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Obala za brodove i brza plovila

Autor: Siniša Klarica

04.06.2013. 22:00
Obala za brodove i brza plovila

Foto: Tomislav JERAK



Direktor Zvonko Pilipović zabranio je bilo kakav kontakt i izjave za medije. Razlog je negativna medijska prezentacija radova koje je Centrogradnja obavljala na otoku


Radnici zagrebačke Centrogradnje ovih dana izvode radove u lučici Vrgada. Riječ je o izgradnji operativne obale za nesmetan prihvat brodova i brzih plovila u Luci Vrgada, radi sigurnog održavanja redovnih linija u povezivanju otoka Vrgade sa kopnom. Samim zahvatom omogućit će se redovito funkcioniranje državne linije za javni pomorski prijevoz putnika sa i na otok Vrgadu koju je do sad ometala oseka. Točnije, riječ je o zahvatu kojim se produljava gat i produbljuje dubina lučice s 1,5 metra na 3 metra. Vrijednost radova iznosi 4,26 milijuna kuna, od čega 2 milijuna sufinanciraju Županijska lučka uprava i Zadarska županija. Rok završetka je do kraja godine do kad bi se trebao znati i koncesionar državne linije Vrgada – Pakoštane – Biograd.
Izvođaču radova, Centrogradnji iz Zagreba, jučer nije bilo do davanja informacija. Direktor Zvonko Pilipović zabranio je bilo kakav kontakt i izjave za medije. Razlog je negativna medijska prezentacija radova koje je Centrogradnja obavljala na otoku, napose na zgradi osnovne škole. To se odnosi i na nedavnu zabranu korištenja luke u kojoj se izvode radovi. Direktor Pilipović je rekao kako je bio primoran na ovakvu odluku jer ne želi biti instrument bilo čijeg političkog prepucavanja.