Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadru brdo, Sv. Donatu VN Čakovca

Autor: Šime Ćurko

04.06.2013. 22:00
Zadru brdo, Sv. Donatu VN Čakovca


U sklopu priprema za Brdsko prvenstvo Hrvatske Biciklistički klub Zadar nastupio je prošli vikend na dvije utrke. U subotu je voženo Brdsko prvenstvo Zagreba na kojem su Karlo Knežević i Nina Dokoza osvojili prvo i drugo mjesto u kategoriji početnika B, dok je Josipa Šintić bila treća među početnicima A. Ivan Gobin je bio drugi u veteranskoj konkurenciji dok je Antonio Babić u kategoriji kadeta zauzeo 13. mjesto.
– Sljeme je poslužilo kao posljednji ispit pred državno prvenstvo te pokazalo da naš klub može računati na najmanje tri medalje u usponu na Učku na kojem će se sljedeće subote hrvatski biciklisti boriti za državna odličja – kaže Neven Pavić, tajnik BK Zadra.
U nedjelju je na rasporedu bila kriterijska utrka ulicama Čakovca na kojoj su uz članove Zadra nastupili i biciklisti Sv. Donata koji su u kategoriji početnika A osvojili prva tri mjesta. Najbolji je bio Luka Šepat dok je Roko Zorović osvojio drugo mjesto. Šepat i Zorović i ukupno su bili najbolji. Treće mjesto (13. ukupno) osvojio je Ronaldo Paleka.
Među 23 početnika na startu utrke do medalja za Zadar došle su u kategoriji početnica Maja Perinović i Nina Dokoza koje su bile prve i treće među djevojčicama, dok su Karlo Knežević i Mate Brcanija bili prvi i drugi u kategoriji početnika B, odnosno U-14 (peti i deveti ukupno). Mokre čakovečke ulice bile su uzrok pada Josipe Šintić dok je njena sestra Tea zauzela peto mjesto u konkurenciji djevojčica. Ivan Gobin je u utrci veterana kroz cilj prošao kao treći u svojoj kategoriji (15. ukupno) dok Antonio Babić među kadetima i Romano Perinović kod veterana nisu upisali plasman.


 U NEDJELJU OD PLITVICA DO ZADRA


Sedamnaesta biciklijada Plitvice – Zadar još jednom je odgođena zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Sljedeći termin, u kojem bi preko 60 zadarskih rekreativaca prijavljenih na biciklijadu trebalo odvesti 145 km dugu dionicu od Plitvica do Zadra, je nedjelja 9. lipnja.