Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

MVP Marijan Čakarun odveo Helios do naslova prvaka Slovenije

04.06.2016. 22:00
MVP Marijan Čakarun odveo Helios do naslova prvaka Slovenije


Helios iz Domžala novi je prvak Slovenije, a najzaslužniji za to je Zadranin Marijan Čakarun, koji je tijekom cijele sezone bio najbolji igrač momčadi, a to je potvrdio i u finalu doigravanja, u kojemu je Helios svladao Zlatorog iz Laškog s 3-1 u seriji. U četvrtoj utakmici, odigranoj večeras u Domžalama, Helios je slavio rezultatom 64:56, a Čakarun je za 32 minute zabio 19 poena (8-13 za dva, 3-6 sl. bac.), uz sedam skokova. Zadarski centar bio je najbolji i u prethodne tri utakmice, te je predvodio Helios do dviju gostujućih pobjeda, koje su se pokazale ključnima. U finalnoj seriji bio je na impresivnom prosjeku od 19 poena i osam skokova po utakmici, te je ponio i titulu MVP-a, odnosno najkorisnijeg igrača.


– Hvala suigračima. Kapa dolje cijeloj momčadi i stručnom stožeru. Malo ljudi je vjerovalo da možemo osvojiti naslov i realno, teško je to bilo za očekivati, ali uspjeli smo. Svi smo u finalnoj seriji odigrali najbolje što možemo i tako došli do ovog velikog trijumfa. Dobili smo dvije utakmice u gostima i ovu posljednju na domaćem terenu i mislim da smo zasluženo prvaci. Osjećaj je sjajan – kazao je Zadranin.
U cijeloj sezoni Čakarun je prosječno bilježio preko 15 poena, uz gotovo osam skokova i dvije asistencije po susretu. Helios je do drugog naslova prvaka u povijesti stigao pod vodstvom hrvatskog trenera Jakše Vulića, koji je u finalu nadmudrio Aleša Pipana, bivšeg trenera Zadra, čiji je Zlatorog imao prednost domaćeg terena, s obzirom da je ligaški dio završio na drugom mjestu, iza Krke. Ukoliko sve bude prema dosadašnjim propozicijama, u ABA ligi bi sljedeće sezone trebala igrati dva slovenska kluba i to prvak Helios i Krka.
Inače, 26-godišnji Čakarun je u Domžale stigao pred početak ove sezone, nakon dviju godina provedenih u Kvarneru, a prije toga igrao je u Sonik Puntamici i  šibenskom Jollyju. Prošao je sve mlađe kategorije Košarkaškog kluba Zadar, ali u seniorima nikada nije dobio priliku.