Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Pobjede Koraje iz Blata i Meteriza iz Šibenika

04.06.2016. 22:00
Pobjede Koraje iz  Blata i Meteriza iz  Šibenika


Ocjenjivao ih je stručni žiri u sastavu prof. Ivo Nižić, prof. Tomislav Pehar, prof. Nela Šarić, prof. Bojan Pogrmilović i prof. Tanja Zorica
Klapa Koraja iz  Blata na Korčula pobijedila je u kategoriji  do 16 godina na 8.  Festivalu dječjih klapa, koji je održan u Hrvatskom  narodnom kazalištu Zadar. U kategoriji do 14 godina prvo mjesto i zlato osvojila je klapa Meterize iz Šibenika. na festivalu je nastupilo   ukupno 13 klapa, koje su se natjecale  u dvije spomenute kategorije.
U uzrastu do 16 godina  drugo mjesto i srebrno odličje pripalo je  Bersicama iz Zadra, a brončano  Zvončicama iz Čara na Korčuli. U kategoriji do 14 godina drugo mjesto i srebrno odličje podijelile su klape  Fjok,  Zadar i Dominus iz Rijeke,  dok je treće mjesto i broncu osvojila klapa  Luč iz Splita.
Ocjenjivao ih je stručni žiri u sastavu prof. Ivo Nižić, prof. Tomislav  Pehar, prof. Nela Šarić, prof. Bojan Pogrmilović i prof. Tanja Zorica. Organizator festivala je Gradska knjižnica Zadar, s ravnateljicom Dorotejom Kamber-Kontić. Umjetnički ravnatelj festivala je bio Dražen Habuš, a kum Zlatan Stipišić Gibonni.
Program natjecateljske večeri vodila je Matea Čulina, a prva je nastupila klapa Fjok iz Zadra, pod vodstvom Marijane Dušević. Uz njih su  još nastupile klapa Baliniera iz Preka s Ugljana, kojima je ovo bio debitantski nastup, te klapa Bersice.