Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Loyd pretijesan za Zlatnu mladež

Autor:

04.07.2009. 22:00
Loyd pretijesan za Zlatnu mladež


Cijelu subotu zadarski Narodni trg bio je  okupiran uličnom košarkom  u organizaciji Kinder sport  basket toura. Tako se od jutarnjih sati pa sve do kasno  navečer, u ograđenom prostoru za igru na samom centru trga igrala košarka, a  mnogobrojnu publiku su zabavljali breakdanceri uz pratnju DJ-a i simpatičnog voditelja, a program je bio upotpunjen raznim nagradnim  igrama te zanimljivim natjecanjima u kojima su mogli  doći na svoje svi akteri, ali i  netko iz publike. Samo natjecanje je otvoreno jutarnjim  turnirom za kadete u kojem  se našlo šest momčadi razvrstani u dvije skupine. Igralo  se po basket pravilima “tri na  tri”, sa zadatkom da se dođe  do 21 poena ili u 12 minuta  čiste igre postići koš više od  protivnika.
Gušterima  “gmazovsko” finale
Nakon razigravanja po skupinama u polufinalu su se  sučelili Blabori protiv Legije  stranaca te momčad Trabanta  protiv Guštera. Kao pobjednici su izašli Blabori i Gušteri, a u “gmazovskom” tijesnom  finalu bolje su se ipak snašli  Gušteri (18:16) i tako odnijeli  naslov pobjednika u kadetskoj konkurenciji. Nagrade u  obliku kompleta sportske  opreme Adidas ipak su dobila  oba finalista, a prava poslastica za gledatelje je bio  popodnevni program koji je  započeo u 17 sati, a na rasporedu je bio seniorski turnir,  natjecanje u tricama i zakucavanjima te natjecanje za  najmlađe sudionike pod nazivom “Moj prvi koš”.
Loyd bez poraza
Za seniorski turnir se prijavilo osam momčadi koje su  razvrstane u dvije skupine, a  razigravanje svatko sa svakim,  ponudilo je pregršt uzbuđenja i svega dobrog što  košarka može ponuditi. Ipak  na kraju su momčadi Loyda  naturalea i Zlatne mladeži,  kao jedine neporažene  momčadi, ušle u polufinale  gdje su igrali s dvije drugoplasirane momčadi, Burrosima i Hibridima. Epitet  neporaženih se pokazao presudnim i u tim polufinalima  pa su se na kraju u zasluženom finalu našli Loyd  naturale i Zlatna mladež, a  epilog svega je bila lagana  pobjeda Loydovaca (21:13),  koji su u svom sastavu imali  igrače koji su inače vrlo aktivni na košarkaškim terenima, kao Galović, Anđelić i  Zrnić. Finalisti su kao i u  kadetskoj konkurenciji za nagradu dobili komplete sportske opreme Adidas.
Rezultati:
Kadeti – Blabori (Hordov,  Longin, Mujagić, Rutar) :  Trabant (Deković, Grabovac,  Grzunov, Ivičić) 6:21, Gušteri  (Jelavić, Žagar, Bukva) : Legija stranaca (Bobaček, Glavan, Kresoja, Miočić) 17:21,  Blabori (Hordov, Longin,  Mujagić, Rutar) : Klošari  (Dokoza, Karuc, Paškvalin,  Šarlija) 21:11, Gušteri (Jelavić, Žagar, Bukva) : Bullsi  (Husarić, Miličević, Vlahović) 21:6, Trabant (Deković,  Grabovac, Grzunov, Ivičić) :  Klošari (Dokoza, Karuc,  Paškvalin, Šarlija) 21:18, Legija stranaca (Bobaček, Glavan, Kresoja, Miočić) : Bullsi  (Husarić, Miličević, Vlahović) 21:7. Polufinale: Blabori  (Hordov, Longin, Mujagić,  Rutar) : Legija stranaca (Bobaček, Glavan, Kresoja,  Miočić) 21:18, Trabant (Deković, Grabovac, Grzunov,  Ivičić) : Gušteri (Jelavić,  Žagar, Bukva) 11:4. Finale:  Blabori (Hordov, Longin,  Mujagić, Rutar) : Gušteri (Jelavić, Žagar, Bukva) 16:18.
Seniori – Skupina A – Marinero (Jelinčić, Malenica,  Mijalić) : Burros (Bašić, Karamarko, Lončarić, Vranić)  9:21, Zlatna mladež (Dvornik, Milat, Šonja, Tarčuki) :  Gladijatori (Atelj, Barić, Grgić, Mrkić) 13:10, Marinero  (Jelinčić, Malenica, Mijalić) :  Zlatna mladež (Dvornik, Milat, Šonja, Tarčuki) 9:14, Burros (Bašić, Karamarko,  Lončarić, Vranić) : Gladijatori (Atelj, Barić, Grgić,  Mrkić) 13:12, Marinero (Jelinčić, Malenica, Mijalić) :  Gladijatori (Atelj, Barić, Grgić, Mrkić) 20:17, Burros  (Bašić, Karamarko, Lončarić,  Vranić) : Zlatna mladež  (Dvornik, Milat, Šonja,  Tarčuki) 20:21.
Skupina B – Hibridi (Begonja, Gospić, Govorčin) :  Slivnica (Mijaljević, Moravček, Šljuka, Vuković)  16:15, Loyd naturale  (Anđelić, Dvornik, Galović,  Zrnić) : Capo Kaštelo (Kamber, Klanac, Šimičević) 20:15,   Hibridi (Begonja, Gospić,  Govorčin) : Loyd naturale  (Anđelić, Dvornik, Galović,  Zrnić) 14:19, Slivnica (Mijaljević, Moravček, Šljuka,  Vuković) : Capo Kaštelo  (Kamber, Klanac, Šimičević)  prekid, Hibridi : Capo Kaštelo 2:0 bez borbe, Loyd naturale : Slivnica 2:0 bez borbe.
Polufinale: Loyd naturale  (Anđelić, Dvornik, Galović,  Zrnić) : Burros (Bašić, Karamarko, Lončarić, Vranić)  17:8, Zlatna mladež (Dvornik, Milat, Šonja, Tarčuki) :  Hibridi (Begonja, Gospić,  Govorčin) 19:17. Finale: Loyd  naturale (Anđelić, Dvornik,  Galović, Zrnić) : Zlatna mladež (Dvornik, Milat, Šonja,  Tarčuki) 21:13.


Bogat zabavni program


Zabavni program je bio odlično osmišljen u kojem su na svoje najviše  došli ljubitelji dobrog ritma, uz koji su splitski breakdanceri pod nazivom Killa  Tequila svojim vratolomijama oduševljavali sve prisutne, koji se nisu libili  sve začiniti i gromoglasnim pljeskom. Zanimljiva natjecanja u tricama na  koje se prijavilo preko 30 aktera pripalo je na kraju Nikici Šljuki iz momčadi  Slivnica, a najveći pljesak je izmamio Ante Gospić iz Hibrida sa svojim  atraktivnim zakucavanjima te tako slavodobitnički odnio pehar najboljeg u  zakucavanjima. I najmlađi dječaci došli su na svoje, pa su tako dobili prilku  pokazati svoje košarkaške vještine u igri “Moj prvi koš” nakon kojeg je  najzadovoljniji kući otišao mladi Bruno Husarić.




 


Masovna tučnjava zasjenila ugođaj


Ovaj vrlo pozitivan i zabavan sportski događaj zasjenio je incident koji se  dogodio tijekom razigravanja po skupinama za seniore. Naime, pri dvoboju  između Capo Kaštela i Slivnice prštalo je na sve strane od nesportske igre  koja je kulminirala na kraju žestokim obračunom između igrača obiju  momčadi. Od pojedinačnog obračuna nastala je masovna tučnjava u kojoj  je sudjelovalo preko desetak aktera. Najžalosnije od svega je bilo što se  nakon smirivanja strasti ponovno odigrala druga i treća runda šakačkog  obračuna, koji je u potpunosti bacio sjenu na ovaj sportski “happening”, koji  je trebao promicati sport, zabavu i prijateljstvo. Ipak usijane i tvrdoglave  glave nekih pojedinaca uvijek u našem društvu, državi i gradu imaju  prednost pred kulturnim i civiliziranim ponašanjem, pogotovo na tako  javnom mjestu kao što je središnji gradski trg i to u srcu turističke sezone  pred zaprepaštenim licima brojnih turista, koji su do tog trenutka u velikom  broju uživali u ovom sportsko-zabavnom događaju. Sreća u nesreći, što se  u tom pravom kolopletu naguravanja, šaketanja i divljačkog ponašanja nije  nitko ozbiljnije povrijedio, a razloga za tako nešto je bilo napretek. Pogotovo  su u opasnosti bila mala djeca, koja su na sreću izbjegla pravi stampedo  divljaka koji je u jednom trenutku rušio sve pred sobom ne obazirući se na  nevine prolaznike. Rezultat svega je bila diskvalifikacija momčadi Capo  Kaštela i Slivnice, ali gorak okus ostao je svima koji su svjedočili ovim  nemilim scenama. Ne ponovilo se.